Rosa Bertram
Rosa Bertram Nutrition 22 sep 2022

Recept: een kleurrijke, plantaardige bietenburrito met bloemkoolrijst

Vegetarisch of zelfs plantaardig koken, is zoveel kleurrijker, smaakvoller en gezonder dan de meeste mensen denken als ze aan vegan eten denken. Deze heerlijke plantaardige bietenburrito, bonen met bloemkoolrijst, bewijst dat maar weer eens.

Een handig recept als gezonde lunch wrap of als licht avondmaaltje. Extra fijn: je maakt ‘m in een handomdraai!

Vegan bietenburrito met bloemkoolrijst

Deze vegan bietenburrito is een heerlijke, gekruide vulling van bonen en bloemkool, opgevouwen in een kleurrijk jasje. En gelukkig is deze vegan bietenburrito makkelijk om te maken en vrolijk om te serveren.

7 gezonde recepten om mee te nemen naar je werk

Een perfect recept als je iets lekkers voor jezelf wilt koken, maar ook als je familie of vrienden op bezoek krijgt.

vegan bieten burrito bloemkoolrijst
Bron: Santa Maria

Ingrediënten voor 4 personen

Dit heb je nodig:

  • 1 zakje burrito Seasoning Mix
  • 1 verpakking bietentortilla wrap
  • 1 zakje vegan strooikaas
  • 1 pot Salsa Medium
  • 1 pot Jalapeños
  • 1 avocado
  • 1 limoen
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 1 bloemkool
  • 100 g walnoten
  • 250 g zwarte bonen
  • 250 g witte bonen
  • 50 ml water
  • 25 g bieslook
  • 1 el olie
  • 8 stuks bakpapier

Vegaburger fan? We delen 10 heerlijke vegetarische burger recepten

Bereidingswijze

  1. Maak Mexicaanse bloemkoolrijst: rasp de bloemkool grof, hak de walnoten en bieslook fijn en pers de limoen. Kook de geraspte bloemkool 30 seconden in kokend water en spoel grondig af. Kruid de bloemkoolrijst met kruiden, limoensap en walnoten.
  2. Snijd de groene paprika in blokjes en spoel de bonen af. Bak de bonen en paprika in olie in een hete pan.
  3. Zet het vuur lager, voeg de burrito Seasoning Mix en water toe. Laat de vulling ongeveer 1 minuut sudderen.
  4. Snipper een ui en snijd de avocado in dunne plakjes.
  5. Verwarm de Bietentortilla volgens de instructies op de verpakking. Leg op elk stuk bakpapier een tortilla.
  6. Verdeel bloemkoolrijst en burrito vulling over de tortilla. Garneer met de avocado, uisnippers, vegan cheese dip, de Salsa en jalapeño’s.
  7. Vouw de burrito strak en wikkel het bakpapier eromheen. Snijd de burrito doormidden en serveer in het bakpapier.

Eetsmakelijk!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Recept: een kleurrijke, plantaardige bietenburrito met bloemkoolrijst
Sluiten