Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 27 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Recept: een roze regenboogcocktail voor Pride deze maand

Deze roze regenboogcocktail is het ideale drankje om je nu de Pride maand op 30 juli 2022 van start gaat. Ideaal om je eerste pridefeestje mee af te trappen. Want met roze gin, zure regenboogmatten en frambozen creëer je de meest inclusieve cocktail van het jaar.

Roze gin kun je van verschillende merken vinden bij slijterijen. De cocktail werd ontwikkeld door onze zusjes bij Culy en testten deze cocktail óók met een alcoholvrije gin – ook dat was verrássend lekker.

En wil je jezelf nou helemaal uitsloven? Versier je glas dan met glitter. Eetbare glittewinrs kun je bij bakwinkels kopen (wij kochten de onze bij Deksels in Amsterdam), in verschillende kleuren. Tip: ook goude of paarse glitters zouden deze regenboog cocktail alle eer aandoen.

roze regenboogcocktail voor de Pride
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Roze regenboogcocktail

Je bent in elk geval zo klaar, want de cocktail is in 5 minuten gemaakt. Wat heb je nodig?

Ingrediënten

Voor 1 regenboog cocktail:

  • 50 ml roze gin
  • 20 ml limoensap
  • 10 ml suikersiroop
  • Handje frambozen
  • 60 ml sodawater
  • 2 zure regenboogmatten
  • Crushed ice

De bereidingswijze voor de roze regenboog cocktail

Neem je cocktailshaker erbij en vul ‘m met crushed ijs. Voeg ook de gin, het limoensap, de suikersiroop en de frambozen toe, maar houd een paar frambozen apart voor de garnering. Voeg ook het sodawater toe en draai het deksel op je shaker. Shake totdat de shaker koud aanvoelt.

De 7 lekkerste frozen cocktails en mocktails voor deze zomer

Ga je voor glitters? Tijd om je glas daarmee te versieren voordat je de cocktail gaat uitschenken. Ga op dezelfde manier te werk als bij een salt rim. Dat wil zeggen: de rand van je glas eerst in (suiker)water dopen en daarna in een schaaltje met de glitters.

Zeef de cocktail in het cocktailglas. Werk de regenboog cocktail af door een zure mat, een framboos en een tweede zure mat aan een prikker te rijgen en die op het glas te schikken.

Happy Pride!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️