Fleur Broeders
Fleur Broeders Watch 14 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Queen of Hearts op CineMember: een affaire die de absolute grens opzoekt

We <3 Netflix, en dan vooral vanwege het uitgebreide aanbod aan documentaires, films en series die je wereldbeeld verbreden. Maar er is meer dan dat! Daarom tippen we vanaf nu af en toe een film uit het alternatieve online filmhuis CineMember. Dit video on demand-platform bestaat sinds 2018 en komt enkel met kwaliteitsfilms. Deze keer: Queen of Hearts.

Over CineMember

CineMember begon met zo’n 500 films en dat zijn er inmiddels meer dan 900 (and counting!). In vergelijking met Netflix klinkt dat misschien niet zo veel, maar als je nadenkt hoeveel het je aan gescroll, gefilter en ge-internet scheelt op een reguliere streamingdienst, dan is dat eigenlijk júíst een heel fijn idee.

Kapsalon Romy op CineMember: een vrolijke film over alzheimer door de ogen van een kind

De films worden uitgekozen op basis van kwaliteit. Ze zijn bijzonder en gevarieerd in hun aanbod: denk aan meer maatschappelijke films en documentaires over psychologie, seksualiteit en LGBTQIA+, maar ook over Black Lives Matter. Kortom: less is more! 

Queen of Hearts op CineMember

Een van die bijzondere films is Queen of Hearts. Anne heeft het helemaal gemaakt in haar leven: een mooi huis, succesvolle carrière, twee kinderen en een lieve man (Peter). Dan komt plots de komst van Gustav, de zeventienjarige zoon van Peter uit een vorig huwelijk. De rust wordt verstoord en Anne zet haar prachtige leven op het spel.

Ze begint een affaire met de jongen en haar ontevredenheid over haar huwelijk wordt steeds duidelijker. Anne overschrijdt haar grenzen en ze lijkt er niet meer terug van te kunnen komen. Dit zorgt voor een spannende film over de psychologie van de vrouw en misbruik van haar macht over de jongen.

Schokkend en blijft bij je

Trine Dyrholm is de absolute ster in dit verhaal. Ze zorgt voor vele lagen in haar personage als Anne. Zo staat Anne in haar werk jonge meisjes bij die verkracht of mishandeld zijn. Des te schokkender natuurlijk wanneer we haar Gustav zien verleiden. Een steeds duistere kant van de vrouw komt naar voren; een vrouw die ook liefdevol voor haar kinderen wil zorgen.

Dit is waarom de meest gelukkige stelletjes vreemdgaan

Ook over de cinematografie is goed nagedacht door regisseur May el-Toukhy. Het toneel is een grote villa waar het gezin woont, omringt door een bosrijke omgeving. Een groot gebied, maar het is zo gefilmd dat je er een beetje claustrofobisch van gaat voelen. Perfect bij een film die grenzen opzoekt en erg aangrijpend is.

Queen of Hearts laat vele vragen achter voor de kijker. Op het gedrag van Anne worden geen antwoorden geven en de film blijft lang in je hoofd rondspoken. Een film om achteraf goed over te praten.

Queen of Hearts kijken? Voor een vast bedrag van €9,99 per maand kan je meer dan 900 films (and counting) onbeperkt bekijken vanaf je telefoon, laptop of televisie. Via deze link kun je een (proef)abonnement bij CineMember afsluiten. 

Bekijk hieronder de volledige trailer:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️