Bedrock's expert
Bedrock's expert Luistervoer 1 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

5 podcasts over mindfulness om te luisteren tijdens de winterdagen

To-do lijstjes afvinken, knallen op je werk en óók nog genoeg tijd overhouden voor familie en vrienden. Het is een flinke uitdaging om het hoofd koel te houden en niet volledig over te lopen. Een rondje lopen en even helemaal uit tunen met een fijne podcast op is een heerlijke manier om weer op te laden. Daarom hebben we voor jou de 5 beste mindfulness-podcasts op een rij gezet.

Deze podcasts kun je luisteren als je meer wilt leren over mindfulness, om te leren hoe je kunt mediteren of als begeleiding tijdens een meditatie.

Podcasts over mindfulness

Dit zijn ze:

1. Kalm met klassiek (klassieke muziek)

In deze podcast hoor je de beste klassieke muziek om helemaal tot rust te komen, speciaal uitgekozen door Ab Nieuwdorp van NPO Radio 4. In sommige afleveringen krijg je ademhalingstips en meditatieoefeningen, maar de meeste afleveringen zijn alleen voorzien van muziek. Zet deze podcast op, haal diep adem en kom helemaal tot jezelf.

Luister Kalm met klassiek hier via JUKE

2. Slaaptijd (helpt je lichaam en hoofd ontspannen)

Natuurlijk weten we allemaal dat het belangrijk is om goed te slapen, maar toch is het in de praktijk niet altijd even makkelijk om snel in slaap te komen en echt diep te slapen. Deze podcast helpt je om je lichaam en hoofd te ontspannen. Een soort van relaxte ‘work-out’ voor een optimale nachtrust. Wie wil dat nou niet?

Luister Slaaptijd hier via JUKE

3. Mindful werken (praktische tools)

Hoe laat ik mij niet meeslepen in de stress van collega’s? Hoe kan ik op een drukke dag toch genoeg rust vinden? Deze en vele andere vragen beantwoordt Lisa Langenkamp in deze serie over Mindful werken. Ze geeft praktische tips die haar ook hebben geholpen in haar werk.

Luister Mindful Werken hier via JUKE

4. De Buitendienst (geluiden uit de natuur)

De beste plek om tot rust te komen is natuurlijk in de natuur, maar je hebt helaas niet altijd tijd en ruimte om naar het strand of het bos te gaan. Dan kun je deze podcast opzetten. Iedere aflevering hoor je een uur lang geluiden van een bekend Nederlands natuurgebied waaronder de Veluwe, het Deelense Veld en de Lepelaarplassen.

Luister de Buitendienst hier via JUKE

5. Geleide meditaties

Met een rustige, prettige stem helpt eclectisch coach John Sarbach luisteraars bij het mediteren. De afleveringen waarin hij stap voor stap een meditatieoefening met je doorneemt duren vaak niet langer dan 10 minuten. Dus zelfs op een drukke dag moet het lukken om een gaatje in je agenda te vinden om even tot rust te komen.

Luister Geleide meditaties hier via JUKE

Dit gastartikel is geschreven door  Kim Kabbedijk, Digital Content Coordinator bij JUKE. Een gratis audio-, muziek- en podcastplatform. Kim maakt geregeld lijstjes met de meest interessante podcast-tips geselecteerd per thema. Dit keer: de beste podcasts over mindfulness.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️