Josephine Kay
Josephine Kay Psyche 7 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Leren mediteren doe je zo met deze apps

Er zijn honderden boeken, onderzoeken en artikelen geschreven over het belang en onbenul van meditatie. Heb je er echt iets aan? Maakt het je een gelukkiger, kalmer of uitgebalanceerder mens? Waarom zou je het überhaupt proberen en waar begin je? Voor diegenen die nieuwsgierig zijn en open staan voor meditatie kan een app de perfecte uitkomst zijn. Met een klik wordt jouw telefoon je meditatie-goeroe en zit je binnen no-time zen op de bank. Wie had ooit gedacht dat het apparaat dat voor de meeste stress zorgt nu tot jouw personal buddy voor een kalme geest is gebombardeerd?
Headspace
Voor echte beginners die er met een luchtige blik tegenaan kijken. Het hoeft allemaal niet te zwaar en serieus te zijn. Deze app gebruikt vrolijke illustraties en animaties om jou te introduceren aan meditatie. Een Engelse stem begeleidt je in tien sessies van tien minuten door de verschillende fases heen. De smaak te pakken? Na de tien gratis sessies kun je een abonnement nemen.
Relax melodies
Deze app biedt niet alleen meditaties aan, maar heeft een grote selectie ontspannende geluiden die ideaal zijn om tot rust te komen. Denk aan regen die tegen een raam aantikt, vogeltjes die tjirpen en een rivier die langzaam voorbij pruttelt. Te voor de hand liggend? Je kunt zelf de verschillende geluidjes mixen en de volume aanpassen. Wie weet word je een heuse meditatie-DJ.
Meditation Timer Pro
Weet je inmiddels hoe je moet mediteren en wat voor jou werkt? Met de Meditation Timer Pro kun je een timer instellen, waardoor je je helemaal kunt focussen op het mediteren. Je kunt zelf kiezen hoe je uit de meditatie wordt gehaald. Kies je een belletje, of ga je voor de blaffende hond of de voorbij rijdende trein?
Smiling mind
Deze app uit Australië is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren. Naast buitenschoolse activiteiten als voetbal, schilderen en toneellesjes, worden kinderen constant geprikkeld door social media en zijn ze vergroeid met hun mobieltje. Via simpele en speelse methodes leren kinderen de kunst van meditatie.
Stop, Breathe & Think
Hoe gaat het met je vandaag? Elke keer als je de app opent wordt er gevraagd hoe je je voelt. Een goede manier om hier bij stil te staan. Aan de hand van je antwoorden worden er verschillende meditaties voorgesteld.

Lees hier wat de voordelen zijn van meditatie.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️