Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 29 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over gezond egoïsme met Inger Strietman

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer interviewen Bedrock’s Rosa en Lisanne Inger Strietman over gezond egoïsme. 

Gezond en egoïsme: gaat dat samen in één zin? Als het aan auteur, HSP- coach én spreker Inger Strietman ligt, in elk geval wel. 

Podcast over gezond egoïsme

Egoïsme associëren we al snel als een negatieve karakter eigenschap. Je zou vooral aan jezelf denken en dan ook nog eens ten koste van anderen. Maar klopt dat eigenlijk wel? En bestaat er niet ook zoiets als gezond egoïsme? 

We zijn in deze drukke maatschappij namelijk voortdurend bezig met lijstjes af te vinken en willen voldoen aan allerlei verwachtingen van alles en iedereen. Behalve aan die van onszelf. Het resultaat? We zijn moe, gestrest en voelen ons eigenlijk alles behalve gelukkig.  

Volgens Strietman is gezond egoïstisch zijn zo slecht nog niet. Sterker nog: het is een eigenschap waar veel mensen in deze drukke bijna-burn-out-maatschappij nog best eens iets aan zouden kunnen hebben.

Podcast met Inger Strietman

Strietman is ervaringsdeskundige en schreef daarom het onlangs gebrachte boek ‘Mag ik even mijn aandacht?‘. Het boek gaat over ‘Gezond egoïsme in een wereld die continu om aandacht vraagt’. Als je het zo stelt, lijkt er eigenlijk weinig egoïstisch aan, maar juist hoog nodig!

Maar hoe doe je dat, gezond egoïstisch zijn zonder dat je écht egoïstisch bent? En wat is dat überhaupt?

Je begrijpt: we vroegen Strietman het hemd van het lijf!

Luister Bedrock Talks over gezond egoïsme

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️