Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 30 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

The Staircase to the Moon: op deze plek kan je het natuurverschijnsel zien

Bijna iedereen is het er over eens: er zijn maar weinig dingen zo magisch zijn als het universum en alles wat zich er afspeelt. De magische maan die elke dag langzaam van gedaante verandert bijvoorbeeld en – of je nou in astrologie gelooft of niet – voor een magische en adembenemende energie zorgt. Op een paar plekken ter wereld mogen ze in hun handjes knijpen, want dat is waar ze de zogeheten The Stairways to the Moon kunnen zien.

The Stairways to the Moon, what?

We zijn de natuur (we ownen het niet)

De natuur is waar dan ook áltijd in staat om de mens in perspectief te plaatsen en ons letterlijk op onze plek te zetten.

Waar we onszelf in de afgelopen eeuw vooral boven de natuur zijn gaan plaatsen (door de industriële revolutie voornamelijk) en ons nog maar weinig aantrekken van hoe belangrijk de cycli van de natuur zijn (waardoor de biodiversiteit flink slinkt en klimaatverandering juist groter wordt), zijn er plekken waar dat alles even niet aan de orde is en je je als mens weer ini-mini voelt.

Wanneer is het volle maan en wat is de invloed ervan?

Het zijn de momenten dat we bizar mooie bergen zien, door wilde regenwouden hiken, grote golven trotseren en eindeloze uitzichten aanschouwen. Dát zijn de momenten we ons beseffen hoe klein we zijn. Dat we de natuur zíjn en niet ownen.

Eén van deze momenten is ook wanneer je de kans krijgt om de The Stairways to the Moon te zien.

The Stairways to the Moon

Zonder enig idee te hebben dat het überhaupt bestond, reisde ik in een off road auto langs afgelegen westkust van Australië. Toen we bijna aan het einde van de reis in Broome aankwamen, hoorden we van het fenomeen: The Stairways to the Moon kwam er weer aan.

De wetenschap is om: we slapen écht slechter bij volle maan

De The Stairways to the Moon is een natuurfenomeen dat maar op een paar plekken aan deze kust te zien is. Het wordt veroorzaakt doordat de opkomende volle maan haar licht reflecteert op het (zee)water.

West-Australië

In dit geval was het nog beter te zien omdat het extreem eb was in Roebuck Bay en er zo een optische illusie werd gevormd van een trap die van het strand zo naar de maan loopt. Inderdaad: The Stairways to the Moon.

Bijzonder toch? In het natuurgebied in West-Australië The Kimberleys, vind je het kustdorpje Broome. Maar ook in Exmouth en omliggende dorpjes kun je The Stairways to the Moon zien.

Je kan het fenomeen hier aanschouwen tussen maart en novemberBekijk eerst goed wanneer het er volle maan is!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️