Rosa Bertram
Rosa Bertram Partner 22 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over vruchtbaarheid (als vrouw) met gynaecoloog Annemiek Nap

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer gingen we een samenwerking aan met Merck –  een farmaceut die zich inzet om het taboe rondom vruchtbaarheid bespreekbaar te maken – en interviewden Bedrock’s Rosa en Lisanne in een 3-delige podcastserie experts over fertiliteit en het hebben van een kinderwens. Dit keer spreken we met gynaecoloog Annemiek Nap, hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde aan het Radboud UMC.

Voor de vorige afleveringen van deze podcastserie met Merck, spraken we al met experts over het taboe wat er ligt op onvruchtbaarheid en de keuzestress als het aankomt op het hebben van een kinderwens.

Podcast over vruchtbaarheid (als vrouw)

In de gloednieuwe en laatste podcast van deze serie, praten we verder over wat je als vrouw wilt weten over vruchtbaarheid en willen we álle feiten op tafel krijgen. Want hoewel voortplanting een super groot onderdeel van het leven, lijkt het ook een lastig onderwerp en weten we er stiekem maar weinig vanaf. Tijd om daar verandering in te brengen! 

Want wat wil je (als vrouw) eigenlijk allemaal weten over vruchtbaarheid? Wat zijn fabels, feiten en taboes? En gaat kinderen krijgen wel zo makkelijk als je denkt er klaar voor te zijn?

Vruchtbaarheid: welke invloed heb jij er zelf op? (deel 1)

Bedrock Talks met Annemiek Nap

Om alle feiten rondom vruchtbaarheid op tafel te krijgen en taboes bespreekbaar te maken, gaan we in gesprek met Annemiek Nap, gynaecoloog hoogleraar voortplantingsgeneeskunde aan het Radboud UMC in Nijmegen.

Nap geeft in deze podcastaflevering antwoord op de vragen over welke vruchtbaarheidsproblemen er allemaal spelen, over hoe je weet of je vruchtbaar bent, cellen invriezen en nog veél meer.

Je begrijpt: deze podcast wíl je luisteren.

Luister Bedrock Talks over feiten over vruchtbaarheid

De nieuwe aflevering van Bedrock Talks luister je nu op Spotify en iTunes. Vond je het een interessante aflevering? Laat dan vooral een review achter! We zijn super benieuwd wat je ervan vindt en ervan hebt opgestoken.

De andere podcasts van Bedrock Talks & Merck

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️