Marloes Graat
Marloes Graat Betere wereld 15 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb je groene vingers? Dit zijn onze favoriete pluktuinen in Amsterdam

Met het einde van de zomer in zicht en de herfst voor de deur, betekent dat het ook tijd is om te oogsten. Heb je zelf geen tuin, maar wel groene vingers? Goed nieuws: appels, peren en seizoensgroente plukken kan ook gewoon in Amsterdam. Bij deze 4 pluktuinen in Amsterdam kun je je inner farmer helemaal loslaten gaan (en je bent welkom met óf zonder kids).

De herfst kun je niet beter beginnen dan met een bezoekje aan een pluktuin. Ben jij al bekend met deze pluktuinen in Amsterdam?

De leukste pluktuinen in Amsterdam

Appels, peren, aardappels of pompoenen: welke seizoensgroente wil jij graag zelf plukken?

1. Fruittuinen van West

Van aardbeien, bessen en kersen tot appels, peren en witlof: de Fruittuinen van West is het hele jaar geopend en bevat 20 verschillende soorten groente en fruit. Leuk om elk seizoen een keer langs te gaan, zodat je steeds bewuster met de seizoenen gaat leven.

https://www.bedrock.nl/seizoensgroenten/

In de zomer pluk je het zoet fruit en in de winter kun je hier terecht voor witlof of in de shiitake-kassen. Elke dag kondigen ze op hun eigen website aan welk fruit er die dag geoogst kan worden.

Wil je een kijkje nemen? Je vind de Fruittuinen van West op de Tom schreursweg 48 in Amsterdam.

2. Stadsboederij Osdorp

Als je echt even op het platteland wilt wanen, dan moet je een bezoekje brengen aan stadsboederij Osdorp. Door de grote moestuinen en rondscharrelende kippen voelt het stadse leven van Amsterdam opeens heel ver weg.

https://www.bedrock.nl/seizoensgroenten-herfst/

Op het bord bij de ingang vind je elke dag welke groente en kruiden je kunt plukken om vervolgens thuis mee aan de slag te gaan. Homemade groentesoep, anyone?

Je vindt de Stadsboerderij Osdorp op de Botteskerksingel 30B in Amsterdam.

3. Lokale bloemetjes

Wil je een keer wat anders plukken dan aardbeien, courgettes en appels, ga dan voor je eigen geplukte bos bloemen. Bij lokale bloemetjes staan de scharen, vazen en water klaar en vervolgens kun je zelf aan de slag.

Je mag zoveel bloemen plukken als in de vaas passen. Het vullen van een vaas kost €15. Je kunt ervoor kiezen om de bloemen los mee te nemen of in te laten binden met een van de duurzame verpakkingsopties.

Lokale bloemetjes vind je op de Nico Broekhuysenweg 22 in Amsterdam.

4. Pluktuin Amstelveen

Ook bij Pluktuin Amstelveen kun je terecht voor bloemen: je bent hier het hele jaar door welkom. Ze hebben maar liefst 50 verschillende soorten en voor €12,50 mag je een mooi boeket plukken van ongeveer 20 stelen.

Naast bloemen plukken is er ook een theetuin en geven ze workshops zoals bloemenkransen maken of een seizoensschaal maken.

Pluktuin Amstelveen vind je op de Amsteldijk Zuid 183b in Amstelveen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️