Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Reizen 15 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze plekken in Vietnam mag je niet overslaan

Vietnam wordt onder toeristen steeds populairder. Logisch, want het land heeft veel bezienswaardigheden. Ook is het leuk dat er jaarlijks nieuwe plekken bijkomen, die eerder niet toegankelijk waren voor toeristen. Benieuwd welke plekken in Vietnam je echt niet mag overslaan? Bekijk dan de volgende tips.

In Vietnam kun je van alles ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in de cultuur, de historie, de mooie stranden, het lekkere eten of de natuur, er is voor toeristen veel te zien en te beleven.

Welke plekken in Vietnam zijn leuk om te bekijken?

Hanoi

Deze stad is de hoofdstad van het land en wordt ook wel het culturele hart van Vietnam genoemd. Het is een stad van contrasten: van historische gebouwen tot moderne hoogbouw en grote Franse koloniale villa’s. Hanoi ligt aan de Red River Delta en heeft daardoor vele meren en groene boulevards waar je heerlijk kunt wandelen.

Ban Gioc waterval

In het noorden van Vietnam tegen de Chinese grens aan, kun je de mooiste waterval van het land vinden. De Ban Gioc waterval is 300 meter breed en bestaat uit verschillende hoogtes. Je kunt de waterval op bamboe vlotten van dichtbij bekijken.

Halong Bay

In Halong Bay kun je de wereldberoemde rotsformaties, die hoog boven de groene zee uitkomen, bewonderen. Deze prachtige baai in het noordoosten van het land ligt op 170 km van de hoofdstad Hanoi. Het is niet voor niets één van de zeven wereldwonderen.

De vele rotsen en baaitjes, de stranden en prachtige grotten vormen samen een van de mooiste bezienswaardigheden in Vietnam. Het is tijdens je reis leuk om een boottocht te maken of te overnachten op een boot en wakker te worden met dit magische uitzicht.

Phong Nha-Ke Bàng National Park

Ga je centraal Vietnam ontdekken? Dan mag je Phong Nha-Ke Bàng National Park zeker niet overslaan. Een leuk feitje: het is nog niet zo populair onder toeristen. De mooie grotten in dit nationale park zijn een echte must see.

Sapa

Reis je naar het noordwesten van Vietnam en ben je een echte natuurliefhebber? Ontdek in Sapa de indrukwekkende rijstvelden, valleien en bossen. Je kunt daar hiken en ook overnachten bij de traditionele Vietnamese bergstammen. De dorpjes rond Sapa zijn eveneens euk om te bezoeken. Je kunt dit gemakkelijk op de scooter doen.

Ho Chi Minh

Ho Chi Minh is de grootste en meest moderne stad van Vietnam. Je kunt er heerlijk eten, uitgaan en overnachten in een van de mooie hostels of hotels. Vanuit Ho Chi Minh kun je bij de Cu Chi tunnels komen. Vanuit deze tunnels vocht de Viet Cong in de Vietnamoorlog tegen de Zuid-Vietnamezen en de Amerikanen. Je kunt hier met een gids de vele tunnels in.

Mui Ne

Dol op windsurfen, kitesurfen of zeilen? Dan moet je zeker naar het zuiden van Vietnam gaan. In Mui Ne zijn watersportliefhebbers aan het juiste adres. Niet alleen de hoge golven zijn geweldig, ook de rode en gele zandduinen zijn een bezoekje waard.

Wat kunnen we leren van tai chi?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️