Laura Saija
Laura Saija Psyche 17 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Bo (28): ‘Mijn hart brak toen mijn beste vriendin naar het buitenland verhuisde’

Een beste vriendin die altijd voor je klaarstaat is bijzonder en dit mag je koesteren, maar wat gebeurt er als je beste vriendin naar het buitenland verhuist? Volgens Bo (28) voelt dit hetzelfde als een gebroken hart. ‘Al mijn herinneringen waren met Floor, ik was opeens heel eenzaam’, vertelt Bo aan BEDROCK.

“Sinds de middelbare school waren Floor en ik onafscheidelijk. Met haar kon ik meteen overal over praten en we maakten alles samen mee. Van onze eerste menstruatie tot onze eerste zoen. Ook na de middelbare school bleven we beste vriendinnen.

Beste vriendin

We deden dan wel totaal andere studies, toch bleven we heel close met elkaar. We woonden praktisch bij elkaar om de hoek en ik kon altijd even langswippen voor een kop thee en een goed gesprek. Dit veranderde allemaal toen Floor twee jaar geleden een baan aangeboden kreeg in Berlijn.

Ik was ontzettend blij voor haar dat ze zo’n mooie kans aangeboden kreeg, maar ik merkte ook dat ik wilde dat ze bleef. Puur voor mezelf, omdat ik haar als vriendin niet kon missen. Hoe moesten we nu contact onderhouden? Berlijn is niet bepaald om de hoek. We zouden het moeten hebben van videobellen en elkaar appen, maar een spontaan bezoek zat er niet meer in.

Missen

Floor vond het ook heel jammer dat we elkaar minder zouden zien, maar benadrukte dat het geen definitieve stap was. Ze had namelijk een contract voor een jaar gekregen en na dat jaar was ze het naar eigen zeggen al lang zat daar in Duitsland.

Helaas, was dit niet het geval en kreeg Floor na een jaar een vast contract aangeboden. Ze begon een eigen leven op te bouwen en had inmiddels ook een vriend in Berlijn. Ondertussen was ik haar al een jaar intens aan het missen.

Minder contact

We belden veel, maar het voelde toch anders. Ook had ik niet zoveel tijd om regelmatig naar Berlijn te reizen en Floor kwam ook niet heel vaak terug naar Nederland. Waar ik zo bang voor was gebeurde uiteindelijk ook, het contact werd minder. In de twee jaar dat ze weg is, hebben we elkaar misschien zes keer gezien. Dat is een stuk minder dan een dagelijks bezoek.

Het verliezen van een beste vriendin voelt alsof je hart breekt. Opeens was ik heel eenzaam, want een vriendschap zoals deze bouw je niet zomaar weer op. We deelden een jeugd en al mijn herinneringen waren met Floor. Ik hoop mijn dat ik de komende jaren mijn vriendenkring wat uit kan breiden, maar ik heb gemerkt dat dit niet makkelijk is. Iedereen heeft toch zijn eigen leven en gewoontes opgebouwd.

Impact

Natuurlijk ben ik blij dat Floor het naar haar zin heeft in Berlijn, maar toch had ik liever dat ze hier was blijven wonen zodat ik mij niet zo eenzaam zou voelen. Haar verhuizing heeft een enorme impact gehad op mijn leven.”

Manon (32): ‘Ik heb geen vriendinnen meer’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️