Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 18 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Deze twee sterrenbeelden zijn volgens de astrologie geen ideale match

Liefde bestaat in allerlei vormen en maten, en gelukkig wordt dat tegenwoordig steeds normaler. Relaties hoeven niet meer enkel met hetzelfde geloof, het andere geslacht of met één persoon. Liefde is liefde! Toch schijnen er volgens de sterren een aantal match mades in heaven te bestaan en een aantal, tja – niét match mades in heaven. Volgens de astrologie zal een relatie tussen deze twee sterrenbeelden daarom waarschijnlijk niet al te soepel verlopen.

Als we naar de sterren kijken, heeft iedereen zijn eigen geboortekaart. Het is dé kaart van hoe de sterren en planeten stonden op de dag, de plek en het tijdstip dat jij werd geboren. Elke planeet houdt weer verband met een bepaalde waarde. Je karakter, communicatie of de liefde bijvoorbeeld.

Geen match in de liefde volgens de sterren

Dat zorgt ervoor dat astrologen jouw persoonlijke karaktereigenschappen of trekjes soms tot de detail kunnen aflezen. Ook kun je daarmee dus aflezen met wie jij – aan de hand van die karaktereigenschappen – waarschijnlijk een goede match zal zijn en met wie juist niet.

Deze 6 sterrenbeelden hebben de hoogste seksdrive

Kijken we naar de sterren, dan zijn er dankzij alle twaalf sterrenbeelden heel wat potentiële matches mogelijk. Welke match waarschijnlijk wat stroef zal verlopen? Dat zijn een Steenbok en een Boogschutter.

Steenbok en Boogschutter

Om te begrijpen op welke manier Steenbok en Boogschutter gewaagd aan elkaar zijn, nemen een duik in de twee sterrenbeelden.

Boogschutter

Een Boogschutter is het ultieme vrijheidssterrenbeeld en wordt ook wel een heuse free spirit genoemd. Een boogschutter is altijd op zoek naar avontuur, verkenning en spontaniteit.

Het is een veranderlijk teken, en het negende teken van het astrologische jaar. Het is ook een vuurteken wat wordt geregeerd door Jupiter, de planeet die gaat over geluk en expansie.

Steenbok

Een Steenbok wordt gezien een sterrenbeeld dat wat serieuzer is, graag hard en gestructureerd werkt zonder al te veel met zijn of haar emoties te koop te lopen. Steenbok is het tiende teken van het dierenriem en is een aardeteken dat wordt geregeerd door Saturnus.

De (geen) match tussen Boogschutter en Steenbeek

Zoals je misschien al kon lezen, zijn de twee sterrenbeelden in de essentie niet overeenkomend als het aankomt op spontaniteit, lichtheid en avontuur. Waar Boogschutter van het onbekende en nieuwe houdt, vindt een Steenbok het eerder fijn om een goede routine te hebben en hard te werken.

Volgens astroloog en tevens psychiater Kayse Budd is een relatie tussen de twee sterrenbeelden daarom vaak geen ideale match. Dat betekent niet dat een relatie niet zal werken, maar wél dat deze meer uitdagend zal zijn en waarschijnlijk meer werk zal vereisen.

Planeten

De heersende planeten van de sterrenbeelden zijn Jupiter en Saturnus. Waar Jupiter juist alle overvloed wil ervaren dat de wereld te bieden heeft, legt Saturnus zichzelf eerder beperkingen op om discipline en structuur te vinden. “Een Boogschutter is geneigd ‘ja’ te zeggen tegen dingen die op z’n pad komen en Steenbok zegt dan eerder ‘nee’.”

Waarom astrologie niet zweverig hoeft te zijn

Niets is onmogelijk

Een relatie tussen deze twee tekens is gelukkig heus niet onmogelijk, en kunnen de twee juist een mooie aanvulling op elkaar zijn en van elkaar leren. Wil je de relatie slagen, dan is het belangrijk dat je elkaars verschillen altijd respecteert. Het gevaar is echter wel dat er wat wrijving kan ontstaan over die verschillen. Het gaat dan specifiek over de dynamiek tussen de energieën tussen de twee tekens.

Vriendschap of collega’s

Een vriendschap of samenwerkingsverband tussen de twee sterrenbeeld kan daarentegen een stuk soepeler verlopen dan een romantische relatie. Met vrienden of collega’s hebben we op de één of andere manier altijd wat meer geduld dan met een geliefde. Als beiden echter aan een gezonde balans aan de relatie willen werken, is er niets onmogelijk!

Dat deze twee sterrenbeelden volgens de astrologie misschien niet de beste match zijn, zegt natuurlijk niet dat het in real life ook zo is. Ben je verliefd op dit sterrenbeeld? Proof the stars wrong 😉

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️