Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 27 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Planet Care Challenge dag #4: een clean-up in jouw buurt

In een wereld die heter is dan je kersverse lover, 68 procent van de dierenpopulaties is verdwenen volgens onderzoek van het WWF, we op een klimaatkantelpunt komen waarbij we niet langer kunnen wegkijken én we wel houden van een uitdaging, is het hoog tijd voor de BEDROCK Planet Care Challenge! De hele week staat in het teken van het zorgen voor de planeet, met elke dag een ander thema. Doe je mee?

Afgelopen zaterdag was het World Earth Day. Dé dag dat we wereldwijd stilstaan bij de gezondheid van de aarde. En die kan onze hulp op z’n zachts gezegd flink gebruiken. Een perfecte reden dus om jezelf, vrienden en familie uit te dagen om met jezelf en ons de Planet Care Challenge aan de te gaan.

We helpen je er doorheen!

Planet Care Challenge dag #4: clean-up in jouw buurt

De wereld een mooiere plek maken, begint bij jezelf! Van het slim (lees: groen) doen van boodschappen tot een handig recycle-systeem maken in je eigen keuken. Onderschat de kracht van jouw duurzame acties niet, want elke bewuste keuze is er één. En juist al die bewuste keuzes bij elkaar, zorgen voor het essentiële, collectieve ripple effect en brengt uiteindelijk grootschalige verandering teweeg!

Waarom jouw duurzame keuzes wél zin hebben (hello ripple effect)

Daarom duiken we vandaag in de wereld om jou heen. Onder het mom van ‘elke duurzame keuze is er één’ houden we onze ogen vandaag open voor onze omgeving. Onderweg naar de supermarkt, het rondje door het park dat je graag wandelt om je hoofd leeg te maken, de fietstocht naar een vriend(in) of het rondje dat je regelmatig loopt in de middag tijdens je werkpauze. Wat kom je tegen?

Rommel opruimen: maak er een gewoonte van

Vandaag dagen we je uit om het afval, de rommel of rondslingerend vuil in de natuur, maar ook op straat (!), op te rapen en in de prullenbak te gooien. Het is een typisch geval van een kleine moeite met een groot resultaat.

Zwerfafval opruimen? Zó maak je er een gewoonte van

We denken al snel dat een ander dat wel opruimt (‘het is toch immers niet jouw afval!’), maar de kracht van het gezond houden van de planeet begint juist bij een gewoonte maken van het schoonhouden en dus respecteren van je omgeving.

Oók de rommel van een ander

En natuurlijk: bij je volgende strandwandeling of struin door het park of jouw buurt, kun je hetzelfde blijven doen. Helemaal nu de zomermaanden eraan komen en de parken in de avonden weer gaan volstromen, maak je extra impact door niet alleen jezelf, maar ook je omgeving, er bewust van te maken je eigen rotzooi én die van een ander op te ruimen.

Plus: elke actie telt én je weet nooit wie je daarmee om je heen aansteekt.

Simpel, toch?

Dag #4 zit erop! Morgen duiken we de keuken in… Tot morgen! Volg de Planet Care Challenge ook dagelijks op de Instagrampagina van BEDROCK.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️