Volg je het Pioppi dieet? Deze lekkere recepten kun je maken!

Het Pioppi dieet is momenteel razend populair en we snappen wel waarom: binnen 21 dagen ben je gezonder, terwijl je wél gewoon lekkere, volvette producten mag blijven eten als volle yoghurt en melk, vis, vlees en eieren. Het is dus vooral een dieet voor de flexitariërs en pescotariërs onder ons. Volg je het Pioppi dieet? Onderstaande recepten zijn allemaal helemaal Pioppi-approved.

In sommige recepten hieronder wordt vlees of vis gebruikt. Die kun je ook weglaten of vervangen, naar je eigen dieet-wensen uiteraard.

Wat mag je wel en niet eten bij het Pioppi-dieet?

Bij het Pioppi dieet mag je lekker veel groenten eten, olijfolie, 60+ kaas, volle yoghurt, noten, roomboter, vette vis, eieren, vlees, fruit (alleen liever geen meloen), kruiden en pure chocolade van 85 procent. Daarnaast mag je ook best een glaasje rode wijn drinken (houd het dan wel bij één glas per dag). Dat klinkt tot zover niet bepaald als een straf!

Ingrediënten als pasta, rijst, brood, crackers, gedroogde vruchten, dadels, zonnebloemolie en honing zijn dan juist weer uit den boze. Weet je niet zo goed wat je moet koken? Wij hebben in samenwerking met Culy.nl een lijstje met lekkere recepten voor een Pioppi-dieet verzameld.

Vergeet ook niet dat je bij het Pioppi dieet één dag in de week moet vasten.

Het Pioppi dieet: gezonder binnen 21 dagen door te eten én te drinken

Deze recepten passen binnen het Pioppi dieet

Gegrilde sla met ei, kaantjes en lente-ui van Estée Strooker

Dit heerlijke recept voor gegrilde sla met ei, kaantjes en lente-ui komt uit het fantastische nieuwe kookboek van Estée Strooker: Estée Kookt. Eet je liever geen vlees? Vervang de spekjes dan door kaantjes van aardappel. Die maak je door kleine blokjes gekookte aardappel kort te frituren.

> Gegrilde sla met ei, kaantjes en lente-ui

Recept Pioppi-dieet

Paprikasoep met witte kool en coquille

Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze. Een paprikasoep zit boordevol heerlijk pure smaken en is nog gezond ook! Helemaal Pioppi-proof dus.

> Paprikasoep met witte kool en coquille

Gepofte aardappels van Ottolenghi

Gepofte aardappel met tonnatosaus

Deze gepofte aardappels met ei en tonnatosaus (die je kent van het beroemde gerecht vitello tonnato) zijn afkomstig uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi.

> Gepofte aardappels met ei en tonnatosaus van Ottolenghi

Vegetarische tikka masala met zoete aardappel

Heb je zin in een vegetarisch gerecht, maar dan wel één met een explosie aan smaak? Met de vegetarische tikka masala zit je goed. Hij zit bomvol veggies: zoete aardappel, bloemkool, paprika én kikkererwten. Volgens de basisregels van het Pioppi dieet eet je deze curry wel zonder naanbrood of rijst.

> Vegetarische tikka masala met zoete aardappel

Chili-limoenvis

Chili-limoenvis met maiscrème en bimi

Deze chili-limoenvis met maiscrème en bimi behoort tot de categorie makkelijke recepten voor doordeweeks. Yes! Alles wat lekker is, komt samen op je bord: zoet, zout, zuur, vet, pittig…

> Chili-limoenvis met maiscrème en bimi

Gepofte knolselderij met hazelnootpesto en hangop

Dit lijkt misschien een ingewikkeld recept, maar dat is het echt niet. Begin wel op tijd: de hangop moet zo’n 4 uur uitlekken en de knolselderij moet zo’n 1,5 uur poffen in de oven. Maar dan maak je écht wat lekkers en verrassends.

> Gepofte knolselderij met hazelnootpesto en hangop

Simpele mango-fool met yoghurt en kardemom

Een fool is – naast iemand die niet goed bij zijn hoofd is – de Engelse benaming voor een romig dessert met fruit. Zó klaar en helemaal approved door Pioppi. Je zou een fool zijn om ‘m niet te maken.

> Simpele mango-fool met yoghurt en kardemom

Meer over diëten en voeding

Reageer op artikel:
Volg je het Pioppi dieet? Deze lekkere recepten kun je maken!
Sluiten