Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 30 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit is dé persoonlijkheidstest om jezelf beter te leren kennen

Je komt tegenwoordig overal persoonlijkheidstesten tegen. De meeste zullen je geen echte inzichten over jezelf geven (‘Op welk personage van Harry Potter lijk jij het meest?’), maar er zijn legitieme psychologische testen die je je wél wat meer over jezelf kunnen vertellen. De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) is bijvoorbeeld één van de populairste, en wij snappen wel waarom.

Hoe goed ken jij jezelf eigenlijk? Deze persoonlijkheidstest kan je een handje helpen.

Wat is de Myers-Briggs Type Indicator?

De Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) geeft je een gedetailleerde beschrijving van wie je bent én waarom je de dingen doet zoals je ze doet. En je hoeft niet bang te zijn dat je bij deze beschrijving ‘ergens wel een paar dingen’ eruit kunt pikken die vaag op je lijken.

Myers-Briggs vs. Enneagram: leer jezelf beter kennen met deze persoonlijkheidstests

Nee, als het goed is klopt de beschrijving van je persoonlijkheidstype als een bus. Misschien denk je zelfs dat het lijkt alsof de tekst op jou gebaseerd is. Er staat niet voor niets op de homepagina van de website “Onze lezers zeggen dat de test zo accuraat is, dat het ‘een beetje eng’ is.” Dat was precies mijn reactie.

Waarom zou je de test maken?

De test helpt je enorme inzichten te geven over jezelf. Zeker ook op het gebied van werk en wat je wil in het leven. Op deze website kun je – als je eenmaal je persoonlijkheidstype weet – bijvoorbeeld bekijken welke krachten op het werk jouw type heeft, welke carrière goed bij je zou passen en wat jouw core values zijn.

Meer over jezelf weten? Doe de Big Five persoonlijkheidstest

Managers opgelet: dit is een goede test om je werknemers te laten maken. Op deze manier leer je wat ze motiveert en wat precies de reden is dat ze bepaalde dingen doen. Je kunt zo inspelen op de verschillende persoonlijkheidstypes van je team. Niet iedereen heeft natuurlijk dezelfde behoeftes.

En extra leuk: onderaan wordt ook vermeld welke beroemde personen hetzelfde persoonlijkheidstype als jou hebben. Altijd goed om te weten dat je bijvoorbeeld lijkt op Beyoncé of Moeder Teresa.

Goed, genoeg geluld. Ben je benieuwd naar de Myers-Briggs Type Indicator (MBTI)? Tijd om de test te maken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️