Laura Saija
Laura Saija Spiritualiteit 7 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

De kracht van Palo Santo: kalmerend, zuiverend en pijnverlichtend

Palo Santo is een aromatische houtsoort die al eeuwenlang wordt gebruikt voor zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het wordt vooral gebruikt in Zuid-Amerika, met name in Peru, waar het bekend staat als ‘heilig hout’.

Palo Santo wordt vaak gebruikt voor meditatie, yoga en andere spirituele praktijken, omdat het bekend staat om zijn kalmerende en reinigende eigenschappen.

Hoe werkt Palo Santo?

Palo Santo wordt vaak verbrand als een soort wierook, omdat de rook die vrijkomt tijdens het branden de lucht kan zuiveren en een kalmerende geur kan verspreiden. Het hout bevat etherische oliën, waaronder limoneen, dat bekend staat om zijn antimicrobiële en antioxiderende eigenschappen.

Heilig hout wordt vaak gebruikt in combinatie met andere kruiden, zoals salie en ceder, om de reinigende eigenschappen te versterken. De combinatie van deze kruiden wordt vaak gebruikt in ‘smudge sticks’, die worden gebruikt om ruimtes, mensen en voorwerpen te reinigen en te zuiveren van negatieve energie.

Palo Santo en salie

Palo Santo en salie zijn beide krachtige hulpmiddelen bij het zuiveren van de energie in een ruimte en het loslaten van negatieve emoties en spanningen. Hoewel ze elk afzonderlijk kunnen worden gebruikt, kunnen ze ook samen worden gebruikt om de effectiviteit te vergroten.

Het gebruik van Palo Santo en salie samen kan een synergetisch effect hebben. Palo Santo staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen, terwijl salie bekend staat om zijn krachtige zuiverende eigenschappen en het verwijderen van negatieve energieën. Door deze twee krachtige hulpmiddelen te combineren, kun je een diepgaande zuivering en ontspanning van de energie in je omgeving creëren.

De voordelen van Palo Santo

Palo Santo heeft verschillende voordelen voor de geest en het lichaam.

1. Kalmerende effecten

Palo Santo wordt vaak gebruikt voor meditatie en yoga vanwege de kalmerende effecten op de geest. De geur kan helpen om angst en stress te verminderen, wat kan leiden tot een betere slaap en een goede gemoedstoestand.

2. Luchtzuiverend

Heilig hout heeft antiseptische eigenschappen en kan de lucht zuiveren van bacteriën en ziektekiemen. Het kan helpen om de luchtwegen te openen. Dit kan vooral nuttig zijn voor mensen met astma of allergieën.

3. Verlichting van pijn

De etherische oliën in heilig hout hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verlichten van pijn en ontstekingen in het lichaam. Het kan ook helpen bij hoofdpijn en spierpijn.

4. Versterking van het immuunsysteem

Palo Santo bevat limoneen, dat bekend staat om zijn antioxiderende eigenschappen. Dit kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Gebruik van Palo Santo

Er zijn verschillende manieren om Palo Santo te gebruiken, afhankelijk van wat je wilt bereiken.

1. Branden

Palo Santo wordt aangestoken en de rook wordt verspreid door een ruimte om de lucht te zuiveren en een ontspannen sfeer te creëren. Om het hout te branden, steek je het aan met een lucifer of aansteker en laat je het even branden voordat je de vlam uitblaast.

Houd het hout vervolgens ondersteboven, zodat de gloeiende kant naar boven wijst, en laat de rook de ruimte in circuleren. Dit kan worden herhaald totdat je de juiste sfeer bereikt.

2. Palo Santo-olie

Palo Santo-olie kan worden toegevoegd aan een diffuser om de geur te verspreiden en de lucht te zuiveren. Voeg een paar druppels olie toe aan het waterreservoir van de diffuser en zet hem aan. De geur zal zich verspreiden door de kamer en helpen om een ontspannen sfeer te creëren.

3. Massageolie

Palo Santo-olie kan worden gemengd met een dragerolie zoals jojoba-olie of kokosolie om een massageolie te maken. Voeg een paar druppels van de olie toe aan de dragerolie en masseer het mengsel in de huid om de pijn te verlichten en de geest te kalmeren.

4. Thee

Palo Santo kan ook worden gebruikt om thee te maken. Voeg een paar stukjes van het hout toe aan een pot met kokend water en laat het enkele minuten trekken. De thee heeft een aardse, citrusachtige smaak en kan helpen om het immuunsysteem te versterken en het lichaam te ontgiften.

Met deze 4 oefeningen is jouw energieveld (aura) weer brandschoon

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️