Marjolein Berendsen
Marjolein Berendsen Spiritualiteit 13 dec 2021
Leestijd: 4 minuten

Met deze 4 oefeningen is jouw energieveld (aura) weer brandschoon

Tanden poetsen, gezichtsreiniging, een uitgebreide douche. We besteden dagelijks veel tijd aan onze hygiëne, zeker in de tijd van nu. Maar hoe schoon houden we ons energieveld? Voel je je lusteloos, overprikkeld, extra vermoeid of verward? Dan kan het zomaar zijn dat jouw aura aan een cleansing toe is. Met deze praktische oefeningen is jouw energieveld in no time weer zo zuiver als goud.

Marjolein Berendsen is holistisch therapeut, reiki master en oprichter van ZoMa-opleidingen en deelt vandaag met BEDROCK een paar simpele manieren om jouw energieveld te reiniger. Zweverig? Valt reuze mee!

Jouw energieveld (aura) reinigen

Elke dag kom je met verschillende energieën in aanraking. Of je nu een gesprek met je buurvrouw hebt of iets indrukwekkends ziet op televisie, je neemt vaak energieën over die jouw gemoed en welzijn beïnvloeden.

Zo verzamel je onbewust een hele hoop ballast in je energieveld (de ruimte tot 10 centimeter om jouw fysieke lichaam heen). Zonde, want dit houdt jou tegen om de mooiste en gelukkigste versie van jezelf te zijn.

Aura’s 101: wat is het en hoe kan je het zien?

Misschien zit je al een tijdje minder lekker in je vel, zit je aan je taks, ben je angstiger dan anders of schiet je met je emoties alle kanten op. Herkenbaar? Tijd om jouw aura een flinke opschoonbeurt te geven.

Oefening 1: zuiverende zoutbehandeling

Zout werkt zuiverend, ook voor jouw aura. Helaas leven de meesten van ons niet om de hoek van de Dode Zee, maar er zijn gelukkig alternatieven. Zo kun je een eetlepel (liefst grof) zeezout laten oplossen in een halve liter warm water.

Als je je hiermee wast met de intentie dat je alle negatieve energieën wegwast die je bij je draagt, reinig je jouw energieveld. Het liefst ga je pas na een uur douchen, als het zoutwater volledig is opgedroogd op de huid.

Oefening 2: quality time met Moeder Aarde

Ben je in de gelegenheid om een wandeling te maken in de natuur? Zeker doen! Door je te omringen met aardse elementen, grond je jezelf en laat je negatieve energieën automatisch los. Neem hier goed de tijd voor, zodat je je hoofd echt leeg maakt en jouw energieveld zich kan ontdoen van alle onzuiverheden.

Uit die schoenen. Waarom het goed is om op blote voeten te lopen

En doe dit het liefst alleen, zodat je alle aandacht hebt voor dit proces. Wandel je toch liever samen met iemand? Probeer dan in elk geval lastige of intensieve gespreksonderwerpen te mijden. En concentreer je zoveel mogelijk op jezelf. Zie jezelf als een batterij van een telefoon, die alleen goed kan opladen als hij even met rust gelaten wordt. Spreek ook uit dat je dit nodig hebt.

Oefening 3: go smudge yourself

Weleens gehoord van witte salie? Dit werd door Amerikaanse indianen gebruikt om negatieve energieën te verdrijven. In hun leefomgeving, maar ook bij henzelf. Ook jij kunt dit toepassen. Door gedroogde witte salie, of wierook van witte salie, te branden en jezelf daarmee te smudgen (beroken).

Witte salie is met name te koop bij spirituele winkels, maar kun je tegenwoordig ook bij bekendere online winkelketens bestellen.

Oefening 4: visuele cleansing als dagafsluiter

Deze visualisatie is perfect om net voor het slapengaan te doen. Zittend met je voeten plat op de grond, of terwijl je al lekker ligt.

  • Adem een paar keer goed in en uit.
  • Neem de tijd om stil te staan bij wat je vandaag allemaal hebt gezien, gehoord en gedaan. En doorvoel even heel bewust welke energie daarbij hoorde.
  • Stel je vervolgens voor dat een wervelwind vanaf je voeten door je hele lijf naar boven trekt. En zie hoe alle stemmingen, gedachten en beelden – alle ‘losse-flodder-energieën’ van vandaag die niet van jou zijn – worden meegetrokken.
  • Zie voor je hoe deze verzameling van energieën en gevoelens naar boven wervelt, tot 10 centimeter boven je kruin. En geef deze vervolgens een ‘energetisch zetje’ om zo alles buiten jouw aura te plaatsen.
  • Adem nog eens goed in en uit. En visualiseer dan een zuiver, wit licht dat via je voeten naar je kruin jouw hele lichaam, en vervolgens jouw energieveld, opvult.

6 ademhalingsoefeningen van 5 minuten die je meteen rust geven

Liever voorkomen dan genezen

Bovenstaande oefeningen kun je doen op het moment dat het nodig is, maar natuurlijk ook preventief. Idealiter doe je elke dag minstens één van deze dingen. Want met een altijd zuiver energieveld is het een stuk makkelijker om je goed te voelen en te zijn wie je werkelijk wilt zijn.

Marjolein Berendsen is oprichter en eigenaar van ZoMa Opleidingen. Hier leidt zij holistisch therapeuten op om vanuit licht, liefde én bewustwording mensen met een hulpvraag te begeleiden. Ze is tevens auteur van het handboek en werkboek ‘Holistisch leven, moeiteloos gelukkig zijn’. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️