Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 13 okt 2023
Leestijd: 1 minuut

Vegan vrijdag: overnight oats macchiato (overnight oats met koffie!)

Zeiden we nou overnight oats macchiato? Jep: dat is nog eens een powerontbijt om u tegen te zeggen. Maak ze van tevoren en bespaar je jezelf ‘s ochtends tijd. Dat je hiermee tot de middag vol zult zitten, beloven we je plechtig.

Voor deze vegan overnight oats van ons culinair zusje Culy moet je even zelf melk opschuimen. Wij vinden havermelk daarvoor het meest geschikt, maar een ander plantaardig alternatief kan natuurlijk ook. Kokosmelk, erwtenmelk, amandelmelk… Gooi vooral je favoriet in de strijd!

Benodigdheden voor 1 persoon

  • 90 gram havermout
  • 1,5 eetlepel chiazaad
  • 160 ml havermelk
  • 80 ml espresso of andere koffie

Voor de volgende dag:

  • Maple syrup, naar smaak
  • Opgeklopt havermelkschuim
  • Snufje kaneel, kardemom of cacao

6x gezondheidsvoordelen van gedroogde abrikozen  

Overnight oats macchiato

Maak je ontbijtje dus de avond van tevoren.

Meng de havermout, het chiazaad, de melk en de koffie in een goed afgesloten bakje. Zet een nachtje koel in de koelkast.

Schep de overnight oats de volgende dag in een kom, beker of glas. Een kleinere portie maken kan ook, bewaar dan de helft in de koelkast voor de volgende dag.

Giet er een scheutje maple syrup bij (naar smaak) en top af met het opgeklopte melkschuim. Bestrooi met een beetje kaneel of cacao.

overnight oats
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Spicy lovers opgelet: dit Aziatische goedje maakt élk gerecht lekkerder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️