Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Duurzaamheid 1 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is dé oplossing tegen een stinkende koelkast

Waar komt die nare lucht in de keuken toch vandaan? Je hebt de vuilnisbak al meerdere malen gecheckt en dat is het niet. Dan, als je begint aan het avondeten, ruik je het opeens: het is een stinkende koelkast. De stank is niet te harden, en dat terwijl er geen bedorven producten in de koelkast liggen.

Gelukkig is er een hele eenvoudige lifehack om een stinkende koelkast (waar de meeste mensen vooral in de zomer last van hebben) de das om te doen.

Weg met die vieze geur

In plaats van nog goede levensmiddelen weggooien omdat je denkt dat ze stinken, is er een andere manier om dat nare luchtje aan te pakken. Jouw blauwe kaas en de groente in de la kunnen dus nog prima blijven liggen. Als je maar een krant erbij pakt! Verfrommel de krantenpagina’s op tot propjes die je in de koelkast stopt, en drenk ze desnoods in een oplossing van witte azijn met water voor nog beter effect.

Een schaaltje soda in je koelkast zetten kan ook helpen, want soda vangt geuren en overbodig vocht op.

Dag stinkende koelkast

Natuurlijk is het wel belangrijk dat je eerst even checkt of er niks ligt te bederven of schimmelen… daarnaast is de perfecte temperatuur van de koelkast voor het koelgedeelte rond de 4 graden en voor het vriesgedeelte -20 graden.

Veroorzakers van nare luchtjes

Overigens zijn het niet altijd bedorven etenswaren die de boosdoener zijn. Sommige producten kun je maar beter niet in de koelkast bewaren. Denk aan een salade met een dressing van olie of azijn. In de koelkast veroorzaakt dit nare luchtjes, terwijl de salade buiten de koelkast stukken verser blijft. Weet je dat ook weer!

Kitchen hack: 6 manieren om eten te bewaren zonder plastic te gebruiken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️