Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 22 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Wat is het nut van spiritualiteit nou eigenlijk?

Het woord spiritualiteit brengt veel teweeg. Het woord trekt je aan of schrikt je juist af. Voor sommigen is het ontzettend belangrijk en waardevol met alle mysteries van dien, terwijl het voor andere klinkt als onzin die alleen bedoelt is voor dromers of hippies. Maar, wat is het nut van spiritualiteit nou eigenlijk?

Waar het vroeger normaal was om in een religie te geloven, lijkt zingeving steeds vaker gezocht te worden in spiritualiteit. Zou dat dan het nut zijn van spiritualiteit?

Wat is spiritualiteit?

In een eerder artikel schreef oprichter van Bedrock, Nina Pierson, het volgende over spiritualiteit: “[…]Spiritualiteit gaat er dus om dat je ontdekt wie je werkelijk bent achter de lagen van het lichaam en je gedachten: jij bent het bewustzijn. Wanneer je de essentie van spiritualiteit snapt kan het je talloze voordelen en handvatten bieden om je leven verder te leiden.” 

Bij spiritualiteit bekijk je de wereld dus vanuit een ander perspectief en kijk je verder dan je ego. Je komt erachter dat je meer bent dan alleen je gedachten, herinneringen en ervaringen. Enfin, maar wat doet het dan voor ons?

Dit vind je vast ook interessant: Waarom praten mensen die spiritueel zijn altijd zo zweverig?

Minder vanuit ‘ik’

Volgens deze video van de School of Life gaat spiritualiteit gaat over een mood waarin je terecht komt en de manier waarop je naar ons ‘zijn’ kijkt. Je bekijkt de wereld minder vanuit ‘ik’.

Toch lijkt het veel mensen ook af te schrikken. Want kan je eigenlijk ook met je ratio kijken naar spiritualiteit? De School of Life legt het uit in onderstaande video.

Luister nu ook naar Bedrock

Ben je – net als wij – op zoek naar geluk en probeer je je quarterlifecrisis zonder al te veel kleedscheuren door te komen? Dan is onze podcast Bedrock Talks een perfecte match voor jou! Rosa en Lisanne interviewen in de eerste aflevering expert en gelukspsycholoog Josje Smeets.

Spoiler: ze vertelt waar geluk allemaal mee samenhangt en wat je vooral wel en níét wilt doen. Luister je mee?

Tip: Luister en volg Bedrock Talks via Spotify en iTunes & Apple Podcasts!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️