Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 12 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe maan van 12 december inspireert ons om het onderste uit de kan te halen

Vandaag is het weer zover; de nieuwe maan van 12 december staat voor ons klaar. Als start van een nieuwe periode maakt de maan ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Boogschutter leren we hoe we meer voor onszelf kunnen opkomen.

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van deze nieuwe maan in een sterrenbeeld dat ons nieuwe inzichten geeft over hoe we ons leven een nieuwe invulling gaan geven. Zelfs als je denkt alles op een rij te hebben…

Nieuwe maan van 12 december

De nieuwe maanfase is een hoogtepunt dat we zeker niet mogen missen, want alhoewel de volle maan bekender is, is het juist de nieuwe maan die energie geeft in plaats van energie kost. Tijdens de nieuwe maan van 12 december komen maan en zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. Dubbel zoveel kracht dus die ons helpen om de goede richting weer op te gaan.

De nieuwe maan van 12 december brengt vernieuwing

Dat het tijd is voor nieuwigheid staat vandaag zeker in de sterren geschreven, want met deze nieuwe maan staan we voor een dubbel nieuw begin. En aangezien de maan invloed heeft op onze emoties en onderbewustzijn, betekent het dat we tijdens de nieuwe maan een sterkere behoefte hebben aan verandering en een schone lei om in te kleuren.

Dankzij de nieuwe maan in Boogschutter leren we hoe we onze kracht kunnen inzetten zodat we niet langer ingesneeuwd raken. De vurige passie die Boogschutter met zich meebrengt zal een enorme strijdlust in je losmaken.

Een krachtige nieuwe maan

In een tijd waarin veel gaande is, is het de maan die ons influistert waar we behoefte aan hebben. De nieuwe maan leert ons dat het nooit te laat is om je leven om te gooien en patronen te doorbreken. Zeker als de nieuwe maan in de pittige Boogschutter staat, leren we dat voor verandering moed en lef nodig zijn.

Iets wat we zeker meekrijgen als we door Boogschutter geïnspireerd raken om meer voor onszelf en voor onze dromen op te komen. Een sterrenbeeld dat ons leert wat passie, avontuur en mogelijkheden zijn. Waarom zouden we het gebaande pad volgen als er zoveel meer paden zijn die ons lokken om de wereld op eigen voeten te ontdekken?

Verandering: the time is now

Tijd voor verandering, voor doorbraak. Een tijd waarin we onze stem in gaan zetten om voor onszelf op te komen, om los te komen van de mening van anderen en te voelen dat we zelf de wijsheid in pacht hebben in plaats van deze door anderen opgelegd te krijgen.

Om niet langer met negativiteit mee te gaan maar om juist te focussen op de positieve kanten en mogelijkheden in het leven. Want zelfs in momenten van zwaarte zijn het de lichtpuntjes die de hemel kleuren en ons doen verwonderen.

Blijf dus doorgaan en blijf kijken naar wat wel mogelijk is door te focussen op de oplossingen, ook al vormt het een uitdaging. De nieuwe maan van 12 december leert ons dat we nog zoveel meer kunnen als we onszelf maar uitdagen om buiten onze comfortzone te komen. Niet alleen zal het gras daar zeker groener zijn, maar leer je ook hoe ongelofelijk sterk je wel niet bent.

Gebruik dus deze vlammende energie om nieuwe plannen te maken, je los te maken van de stemmen die je klein houden en er gewoon voor te gaan. Een nieuwe maan die je wellicht wakker houdt van opwinding zodat je mentaal helemaal klaar bent voor een frisse start vol kansen.

Fijne nieuwe maan!

Vuurtekens in de astrologie: kom meer te weten over Ram, Leeuw en Boogschutter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️