Maannomade
Maannomade Psyche 10 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

De nieuwe maan in Steenbok laat onze innerlijke Britney spreken: It’s time to work, B**CH

Vandaag is het weer zover; de nieuwe maan van 11 januari staat voor ons klaar. Als start van een nieuwe periode maakt de maan ons mentaal klaar en in het sterrenbeeld Steenbok leren we hoe we 2024 naar ons eigen hand kunnen gaan zetten!

Modern astroloog de Maannomade geeft een update van deze nieuwe maan in een sterrenbeeld dat ons nieuwe inzichten geeft over hoe we ons leven een nieuwe invulling gaan geven. Zelfs als je denkt alles op een rij te hebben…

Nieuwe maan van 11 januari

De nieuwe maanfase is een hoogtepunt dat we zeker niet mogen missen, want alhoewel de volle maan bekender is, is het juist de nieuwe maan die energie geeft in plaats van energie kost. Tijdens de nieuwe maan van 11 januari komen maan en zon samen in hetzelfde sterrenbeeld waarmee ze elkaars krachten bundelen. Dubbel zoveel kracht dus die ons helpen om de goede richting weer op te gaan.

De nieuwe maan in Steenbok brengt nieuwe inzichten

Steenbok is een hardwerkend sterrenbeeld, nuchter maar met een visie voor de toekomst om alles eruit te kunnen halen. Geen stilzitter, maar ook geen actieve doordrammer zoals Ram. Steenbok weet namelijk dat de prestaties zich vanzelf gaan lonen zolang we geduld hebben en ons uiterste best blijven doen.

Hard werken en leiding nemen zijn de elementen waarmee Steenbok ons tijdens deze  nieuwe maan mee gaat inspireren. Tijd dus om je toekomst te gaan plannen en na te denken welke veranderingen nodig zijn om je nog meer uit te dagen om het beste uit jezelf en je carrière te halen. Een hoogtepunt die je niet alleen helpt om na te denken hoe goed jouw huidige carrière nog bij je past, maar die je ook inspireert om verder te kijken naar mogelijkheden.

Manifesteren of overuren maken?

In een wereld waarin alles gemaakt lijkt met mogelijkheden om volledige vrijstaande woningen en dure vakanties te manifesteren, lijkt het allemaal Insta perfect. Hierdoor kan het tegenvallen als we beseffen dat succes zeker niet zomaar komt aanwaaien en dat er nog meer nodig is dan een goedgeplande manifestatie.

De nuchtere blik van Steenbok helpt ons om met beide voeten op de harde wereld te landen. Niet alles is pracht en praal, maar soms ook somber of saai. Willen we iets bereiken, dan zullen we toch echt de mouwen moeten opstropen en onze handen moeten laten wapperen. Niet alleen uitvoeren maar ook jouw mindset veranderen en je instellen op eventuele tegenslagen die je gaat krijgen. Steenbok houdt ons niet alleen mooie plaatjes voor, maar maakt ons klaar voor elke situatie die komen gaat zodat we altijd flexibel genoeg zijn om aanpassingen te kunnen maken. Een slimme meid is op haar toekomst voorbereidt…

Wees jouw eigen baas

Deze nieuwe maanfase zal je wakker maken omdat de maan in Steenbok ons emotioneel zeker niet stil gaat laten zitten. Deze hardwerkende inspiratiebron leert ons niet alleen dat we een tandje bij moeten gaan zetten, maar ook dat we weer de teugels in handen moeten nemen als het gaat om onze carrière.

Wees zelf de leider en laat je niet meevoeren met waar de wind (en de afdeling) je brengt, maar maak zelf bewuste keuzes om de koers bij te sturen. Jij weet wat je waard bent en daar mag zeker naar gehandeld worden. Kom met een plan voor het volgen van cursussen in plaats van te vragen wat er mogelijk is, want juist het tonen van initiatief laat zien dat jij je zaken zeker op orde gaat hebben.

Of kies juist om een nieuw pad in te slaan, want alhoewel het spannend lijkt helpt de nieuwe maan je juist om keuzes te maken met zo min mogelijk risico maar met een zo hoog mogelijke opbrengst. Zeker nu je tijdens de nieuwe maan in Steenbok keuzes zal gaan maken op basis van rationaliteit in plaats van opspelende emoties is het makkelijker geworden om uitgestelde knopen eindelijk door te gaan hakken.

Kortom, geen makkelijke nieuwe maan maar wel een hoogtepunt die jou gaat inspireren om 2024 zeker naar jouw hand te gaan zetten.

Danique (34): ‘Ik ga twee keer per maand vrijwillig naar de psycholoog’ 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️