Rosa Bertram
Rosa Bertram Verzorging 3 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Nederland is een vegan & all natural skin-caremerk rijker: LIV Botanics

Op de redactie van BEDROCK kan je ons al-tijd blij maken met natuurlijke skin-care. Je huid is immers je grootste orgaan en neemt makkelijk allerlei stoffen van buitenaf op. Des te belangrijker is het dat we ons bewust zijn van wat we op onze huid smeren. Daarom zijn we maar al te blij met het nieuws dat Nederland een skin-care merk rijker is dat zich volledig richt op veganisme, duurzaamheid en natuurlijke ingrediënten. Want nog steeds ligt de gemiddeld drogist vol met reguliere huidproducten die vol chemische toffen zitten.

Welkom LIV Botanics!

Natuurlijke huidverzorging

Al eerder schreven we over waarom het gebruik van natuurlijke huidproducten zo’n goed idee is. Wist je namelijk dat de gemiddelde vrouw dagelijks 12 huidverzorgingsproducten gebruikt? Dit stelt haar bloot aan gemiddeld 185 (!) chemische stoffen die mogelijk door de bloedbaan opgenomen kunnen worden.

Je huid is – zoals eerder gezegd – het grootste orgaan van je lichaam; het is een levende, ademende jas die je helpt bij de warmteregulatie van het lichaam, gifstoffen en chemicaliën uitscheidt en maar liefst 60 procent van de ingrediënten die je erop aanbrengt absorbeert.

Zo maak je zelf makkelijk goedkoper, simpele én natuurlijke huidproducten

Zie je lichaam dus als een ecosysteem. Alles wat jij eet (verteert) en opsmeert (absorbeert) heeft impact op het vermogen van het lichaam om zichzelf te reguleren, aan te passen, te herstellen én gezond te blijven. De vuistregel is dus: zou jij de producten die je op je huid smeert ook kunnen eten?

LIV Botanics

Gelukkig poppen de natuurlijke huidverzorgingsmerken als paddenstoelen uit de grond en wordt het kopen van natuurlijke huidproducten steeds makkelijker én leuker. Ook zien we in de schappen van de reguliere drogisterijen steeds vaker natuurlijke huidverzorgingsmerken liggen.

Sinds kort zijn we in Nederland nóg een natuurlijk huidmerk rijker, en wel LIV Botanics. Waarom je de producten eens wilt proberen?

De ingrediënten zijn onbewerkt (niet verhit, ontkleurd of ontgeurd) en zijn afkomstig van biologische landbouw. Ook bevatten de producten hoge concentraties aan werkzame plant-based ingrediënten, zero-waste oils (circulair) en is ieder product vegan.

De magische camellia seed oil

Vooral de camellia seed oil speelt een grote rol bij LIV Botanics. De olie is afkomstig van de Camellia bloemen en zit niet alleen in bijna alle producten verwerkt, maar is ook een signature op de sierlijke verpakkingen.

Camellia seed oil heeft krachtige huidverjongende eigenschappen, hydrateert, verzorgt en maakt je huid zacht. Niet voor niets is deze olie in Azië een eeuwenoud beautygeheim.

Een lijstje natuurlijke make-up en verzorging voor de huid

How it started

LIV Botanics ontstond heel kleinschalig vanuit het huis van oprichter Estella. Jarenlang deed ze kennis op en volgende opleidingen tot ze de perfecte formules ontwikkelde.

Het mooiste is dat deze plant-based formules effectieve, krachtige plant-extracten vol vitamines, mineralen en antioxidanten bevatten. Een soort superfood voor je huid.

Denk aan een cleanser tot een facial bar (yes, een gezichtsbar) en olie: bekijk je de hele collectie via de website.

Stop met het vergiftigen van je haar: 5 producten die daar bij helpen

En de naam? Die verwijst ‘leven’ in Scandinavische landen én naar de dochter van Estella. “Als ik naar haar kijk, zie ik de toekomst. Voor haar en de generaties na haar wil ik een mooiere, schonere wereld. Een wereld waarin het normaal is dat cosmetica merken gebruik maken van organic en vegan ingrediënten, en het belang inzien van duurzaam en circulair produceren”.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️