Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 11 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Super Brew: plantaardige superfood-koffievervanger met ayurvedische tint

Hoe lekker we een bakje koffie ook vinden, een teveel aan cafeïne kan leiden tot rusteloosheid, hoofdpijn en duizeligheid. Herkenbaar? Misschien is Super Brew wel wat voor jou. Dit nieuwe drankje bevat precíés genoeg cafeïne voor een heldere focus, zonder dat je er nadelen aan ondervindt.

Bovendien gaat het om een plantaardig drankje vol met superfoods en werd het bedacht vanuit een ayurvedisch perspectief. Onze interesse heb je.

De nadelen van (te veel) cafeïne

We schreven er al eerder over: hoewel 1 à 2 kopjes koffie per dag geen kwaad kunnen, kun je bij een teveel aan cafeïne behoorlijk wat nadelen ervaren. Wat precies te veel is, verschilt enorm per individu. De één is er simpelweg gevoeliger voor dan de ander. De bekendste nadelen zijn slaapproblemenhoofdpijn, rusteloosheid en een angstig gevoel.

Cafeïne-detox: waarom je dat kopje koffie beter kan laten staan

Ook duizeligheid, hoofdpijn, een onregelmatig hartritme of overmatig plassen worden in verband gebracht met te veel cafeïne. Je lichaam heeft er dus alle baat bij om goed in de gaten te houden dat die hoeveelheid geen gigantische proporties aanneemt. En daar bestaat sinds kort het perfecte drankje voor: Super Brew.

Super Brew
Bron: Your Super

Geen koffie, wel focus

Super Brew is een nieuw koffie-alternatief dat bestaat uit ayurvedische ingrediënten. Die zorgen voor een scherpere focus, zonder dat je een cafeïne rush ervaart. De ingrediënten worden gemalen tot een poeder dat je gaat mixen met je favoriete plantaardige melk. Ook goed om te weten: alle ingrediënten zijn biologisch en vrij van toevoegingen.

Is koffie echt zo slecht voor je slaap? Een neurofysioloog geeft antwoord

Wat die ingrediënten dan zijn? Indiase thee bijvoorbeeld (wat ook cafeïne bevat, maar veel beter te controleren is en bloeddrukverlagend werkt), of lupine (een goede bron van vezels). Ook kokosmelk zit in één van de Super Brew mixen: een ingrediënt waarvan we weten dat het zowel je mentale als fysieke energie bevordert. Interessant: paardenbloemwortel, ook één van de Super Brew ingrediënten, ondersteunt de spijsvertering en voert afvalstoffen af.

Super Brew
Bron: Your Super

Een zacht, nootachtig en lichtzoet drankje

Je bent vast benieuwd hoe zich dat vertaalt in smaak? Lastig om te omschrijven, aangezien het echt om een nieuw soort drankje gaat. Maar denk aan een zacht, nootachtig drankje met lichtzoete, warme en kruidige smaken. Een theelepel van het Super Brew poeder is genoeg voor één drankje, een eetlepel is genoeg voor je dagelijkse portie energie en focus.

Wij zien al helemaal voor ons hoe zo’n dampend kopje Super Brew onze koude winterse ochtenden een tikkeltje warmer maakt. Jij ook? De Super Brew mixen zijn te koop via de webshop van moederbedrijf Your Super (een online shop voor biologische superfood- en plantaardige proteïnemixen).

Dit mooie bedrijf zet zich al jaren in om de wereld een stukje gezonder te maken. Mooi initiatief: in 2021 willen zij in totaal $1.000.000 doneren aan goede doelen die vallen onder 5 belangrijke pijlers: hongersnood beëindigen, vrouwenemancipatie, schoon water, ondersteunen van kinderen en het beschermen van de natuur. Worden we blij van!

Good News: Red Bull komt nu met een natuurlijke frisdrank (geen grap)

Super Brew
Bron: Your Super

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️