Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 10 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Altijd bezig? 6 tips zodat je tóch voldoende me-time hebt

We weten het ongetwijfeld allemaal: me-time is belangrijk en onmisbaar als je je goed wil voelen. Tijd maken voor jezelf waarin je kunt opladen, ontprikkelen en even niets moet, is essentieel. Want hoe jij je van binnen voelt, sijpelt door in welke energie jij meeneemt naar je werk, je kinderen of andere mensen om je heen. Het is dus belangrijk om me-time in te plannen. Met deze tips creëer je meer tijd voor jezelf, óók als je het altijd druk hebt.

Hoe makkelijk het ook klinkt om tijd voor jezelf vrij te maken, de realiteit is vaak dat het in alle hectiek van de dag door werk, afspraken, sportklasjes of kinderen niet altijd lukt.

Tips voor meer me-time (óók als je het druk hebt)

Daarom delen we 6 fijne manieren om tóch voldoende me-time in te plannen.

1. Plan het in

Als het je niet lukt om elke dag of tenminste een aantal keer in de week voor jezelf tijd voor jezelf vrij te maken, dan kan het helpen om me-time simpelweg in te plannen in je agenda. Als je een uurtje blokkeert in je agenda en er je andere afspraken simpelweg omheen plant, komt er ook niets tussenin.

Op die manier maak je een prioriteit van jezelf tijd gunnen om op te laden en kan er niet onverhoopt wéér iets tussen komen. Bekijk aan het begin van de week je agenda en markeer alvast wanneer jij uurtjes voor jezelf kunt inplannen.

2. Sporten

Sporten en me-time gaan hand in hand. Wanneer jij een rondje hardloopt door het park, een yogaklasje volgt of een boxlesje doet, maak je én tijd voor jezelf waarin je ongestoord uit je hoofd raakt en in je lijf én je gunt je lichaam beweging. Dat is een win-win! Omdat je je voor een sportlesje vaak inschrijft, kan er niets tussen komen.

Waarom jij deze zomer een soloreis (of vakantie) wilt maken

3. Wandel

Weinig dingen zijn zo goed voor je brein als wandelen. Het is dé ultieme manier om je hoofd leeg te maken. Zie het als een soort wandelende meditatie. Lopen versterkt bovendien het creatieve proces in je brein, waardoor je tijdens het wandelen op de beste ideeën komt. Wandel, wandel en wandel! Een rondje tijdens het werk, een ommetje na het eten of juist in de vroege ochtend wanneer het nog lekker rustig is op straat.

4. Omarm je spirituele kant

Wanneer je jezelf onderdompelt in de wereld van spiritualiteit op een manier die bij jou past, zal je vanzelf makkelijker keuzes gaan maken die goed bij jou passen. Van het lezen van boeken over bewustzijn tot mediteren en van holistische therapieën tot ‘nee’ durven zeggen.

5. Date met jezelf

Om meer me-time te creëren, kan je een avond, ochtend of juist middag voor jezelf plannen met precies de dingen die jou blij maken. Met jouw lievelingsfilm en een afhaalmaaltijd op de bank of een avond naar de spa en die heerlijke massage. Whatever floats your boat. Het gaat erom dat je jezelf meeneemt op een date, dát wil je natuurlijk niet afzeggen.

8 x effectieve manieren om self-care te beoefenen (aldus de wetenschap!)

6. Lees een boek dat je aandacht vasthoudt

Een goed boek, daar kan haast niets tegenop. Wanneer je een boek hebt dat je in één ruk wilt uitlezen, wordt het makkelijker er tijd voor vrij te maken. In plaats van in bed op je telefoon te scrollen, pak je er nu jouw favo boek bij. Je boek kan je meenemen in je tas voor tussendoor, in het park, bij het ontbijt of wanneer je een weekendje op pad bent.

Boekentips nodig? BEDROCK’s Rosa schreef een boek over ‘De magie van reizen‘ én we hebben nog heel wat andere mooie boekentips.

Op deze manier wordt me-time vanzelf heilig en maak je er een gewoonte van. Geniet van jouw me-time!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️