Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 17 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Good News: de McPlant komt vast op de menukaart bij McDonald’s

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom delen we graag ook positief nieuws. Vandaag: de plantaardige McPlant krijgt een vaste plek op de menukaart van de McDonald’s.

De fastfoodketen geeft de burger daarmee een vaste plek op het menu en maakt daarmee een groot statement. En speelt slim in op de trend van gezond en bewust eten. Een goede trend als je het aan ons vraagt.

McPlant vanaf nu vast op de menukaart bij McDonald’s

Zoals je misschien al hebt gezien, stond de McPlant al enige tijd op de menukaart van de fastfoodketen. Wel vaker testen ketens met nieuwe producten om te testen hoe deze in de markt valt. Ook de McPlant was in eerste instantie op de kaart voor een testperiode.

De maaltijdbox voor mensen die bewust en gezond willen leven

De proefperiode was blijkbaar zo succesvol dat de burger nu een vaste plek heeft gekregen op de menukaart. De burger werd gemaakt van rijst– en erwteneiwit, bietjes en aardappel. Het zijn de bekende vegaburgers van Beyond Meat.

Goed nieuws voor alle veganisten die dan tóch kunnen genieten van een plantaardige burger zou je denken, maar helaas is niet iedereen er even blij mee.

Geen vegan burger

De burger zélf is dan wel vegan, alleen wordt de burger als nog gereserveerd met kaas en gebakken op dezelfde plaats als de vleesburgers. Dat maakt de naam McPlant – dat doet vermoeden dat het een vegan burger is – dus nogal misleidend.

Deze heilzame kruiden groei je makkelijk in je eigen moestuin

Enfin, als je geen problemen hebt met dat de burger op dezelfde plaat is gebakken als echt vlees, kan je de McPlant ook zonder kaas bestellen en dan heb je alsnog een vega burger.

Of met kaas, als je dat wilt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️