Rosa Bertram
Rosa Bertram Liefde & Seks 16 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze gloednieuwe datingapp is hot én fruity (ja, echt)

Jezelf op de datingmarkt begeven is niet altijd even makkelijk. Je moet je kwetsbaar opstellen, je een weg zien te slaan door leuke of minder leuke dates en als je niet oppast word je zomaar geghost. Gelukkig kan het ook ontzettend leuk, spannend en liefdevol zijn. Daar draagt de gloednieuwe datingapp Fruitz graag aan bij op een wel op een hele bijzondere manier.

Zoals de naam al een beetje verklapt pakt Fruitz het letterlijk fruity aan.

Datingapp Fruitz voor alle soorten dates

Wat het daten via datingsapps soms ingewikkeld maakt, als je het aan mij vraagt dan, is dat je op de meeste datingapps de intentie van een ander niet weet. Doet de ander leuk tegen je om je zo snel mogelijk het bed in te praten of is de ander écht uit op een connectie?

Dé ultieme gids voor daten als HSP’er (hooggevoeligen)

Dat kan nogal voor teleurstellingen zorgen als je op zoek bent naar liefde. Fruitz speelt daar handig en slim op in door met een aantal speelse elementen het daten luchtig, spannend en overzichtelijk te houden. Voor wie op zoek is naar echt liefde én voor wie vooral een casual date wilt.

Hoe werkt het?

Gebruikers moeten bijvoorbeeld onder andere uit 4 fruitsoorten kiezen die elk staan voor het soort relatie waar ze naar zoeken. Denk bijvoorbeeld aan een kers (die staat voor een serieuze relatie) of een perzik (dat staat voor een one night stand).

Zo vergroot je inclusiviteit op je werk

Heb je een match gemaakt met een andere gebruiker (een ‘smoothie’ in de app), dan is het tijd om een ijsbreker kiezen. Je kunt kiezen uit een aantal gewaagde en leuke vragen die het gesprek op gang brengen. Uiteraard kan je zelf kiezen welk soort vraag en hoe gedurfd/spannend is.

Op die manier hoef je zelf in elk geval geen flauwe openingszin te denken. Dat scheelt weer!

Inclusiviteit

Ook focust Fruitz zich ook op diversiteit en inclusie en het doorbreken van taboes. Hoe? Door te proberen een zo veilig mogelijke omgeving voor iedereen te creëren. Zo worden er nieuwe gender opties toegevoegd (behalve alleen cisgender man en vrouw en non-binair, zoals dat vaak het geval is op datingapps), zodat iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Wat is het verschil tussen inclusiviteit en diversiteit?

Ook aan het taboe wat ligt op casual dating, wil de app hiermee verbreken en casual dating en seks júist normaliseren, met name voor vrouwen. Het stigma dat daarop ligt is immers al lang niet meer van deze tijd.

Iedereen moet zichzelf kunnen zijn op de app. Diversiteit en inclusie en seksuele vrijheid staat er ook in het vaandel. Hoe fijn is dat? Zo kun je daten hoe je wilt zonder voor vervelende verrassingen te staan, tenminste een stuk minder.

Benieuwd geworden? Je downloadt de app hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️