Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 28 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Mooi nieuws: man vindt een schat op het strand en dít is wat hij doet

Joseph Cook is een strandjutter die graag met zijn metaaldetector het strand uitkamt, op zoek naar waardevolle schatten. Een rustgevende hobby waarmee hij onlangs, aan de kust van Florida, stuitte op een wel heel bijzondere vangst.

Joseph dacht dat hij een munt te pakken had, maar dit bleek een platina ring met een gigantische diamant. Een uniek erfstuk met een waarde van 38.000 euro bleek later toen hij zijn buit bij de juwelier liet checken.

Schat op het strand

Het gebeurt niet iedere dag dat je dit soort vondsten doet. “Toen de juwelier mij de waarde, maar liefst 38.000 euro (!), van de ring toevertrouwde, kon ik het niet geloven”, vertelt Joseph in een video op sociale media. “Dit is de grootste diamant die ik ooit op het strand heb gevonden. En ik heb de ring nog wel een week lang in mijn scooter laten zitten.”

Karmapunten

Dat Joseph zijn hart op de goede plek heeft zitten, is maar weer gebleken. Hij twijfelde er geen moment aan om op zoek te gaan naar de rechtmatige eigenaar. Via Social Media deed hij een oproep en jawel, zijn bericht werd opgemerkt door een echtpaar uit Jacksonville. Toen de vrouw hoorde dat de waardevolle ring terecht was, begon ze te huilen. De mensen die zijn bericht op social media zagen, waren natuurlijk erg benieuwd naar een eventueel vindersloon. Deze heeft hij niet gekregen, maar ook dat deert Joseph niet: “Het is goed voor mijn karma. Ik ben blij dat ik het terug kon geven.” deelt hij vrolijk mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️