Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 19 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Vega vrijdag: Malfatti dumplings van Nina Olsson (bekend van Chez Nina)

De vegetarische neo-bistro, favoriet bij de BEDROCK redactie: Chez Nina lanceert haar nieuwe lentemenu. Om dit nieuwe menu te vieren, werden een paar foodies uitgenodigd om zelf één van de gerechten te maken. Learning from the best: Nina Olsson herself. Het werden Malfatti dumplings om precies te zijn, gemaakt van erwten, koriander en munt.

Wij hadden nog nooit dumplings gemaakt want dat leek ons zeer ingewikkeld. Maar dat viel reuze mee. Dat is hoogstwaarschijnlijk te danken aan de sublieme begeleiding van de chef herself, toch kan dit recept ook thuis gemaakt worden.

Ingrediënten

Voor 20 dumplings

 • 40 gram fijne maizena
 • 160 gram doperwten (of tuinwerten)
 • 350 gram verse ricotta kaas (uitgelekt)
 • 120 gram geraspte pecorino (en wat extra als decoratie)
 • 2 citroenen (geraspt)
 • 2 eieren
 • 80 gram kikkererwtenmeel
 • 5 gram zout
 • 3 gram zwarte peper

Zelf malfatti dumplings maken:

 1. Mix de doperwten in een grote mix kom met de ricotta, pecorino, citroen rasp van twee citroenen (rasp niet het witte van de schil mee, dat smaakt bitter), de eieren, maizena en kikkerwtenmeel. Meng alles en voeg een snuf zout en peper toe.
 2. Bedek een bord of bakplaat met bakpapier om hier de dumplings op te leggen.
 3. Bestuif jouw handen met kikkerwtenmeel, schep een lepel vol met het ricotta mengels en draai dit in een dumpling vorm. Om een mooie vorm te creëren kun je ook twee lepels gebruiken.
 4. Zet een pan water op en wacht tot het water kookt.
 5. Plaats vervolgens de voorgevormde dumplings in het gekookte water. Doe dit in kleine porties (dus niet allemaal tegelijk). Wacht tot de dumplings naar boven drijven en laat ze dan nog vijf minuten koken. Schep de gekookte dumplings met een lepel uit de pan.
 6. Bewaar de malfatti dumplings op het met bakpapier beklede bord of de bakplaat en doe hier plastic overheen tot je ze gaat serveren. Voor het serveren haal je het plastic weg en plaats je de dumplings 10 tot 15 minuten in de oven (100C).

Wil jij dit recept vegan maken? Gebruik dan een vervanger voor de kaas en eieren!

Over Nina Olsson Nina is een chef-kok en auteur van verschillende best-selling kookboeken. Nina staat bekend om haar unieke maar authentieke stijl; pure gerechten met een vleugje power. Haar boeken zijn in dezelfde stijl geschreven, wat het erg plezierig maakt om te lezen. Ze werkt al meer dan vijftien jaar creatief met gerechten voor tijdschriften en culinaire merken en is een award-winning creative director, fotograaf, stylist en ontwerper.

Heimwee naar de lockdown en de kalmte die toen heerste

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️