Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Welzijn 27 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Chez Nina in Amsterdam is dé vega(n) neo-bistro van Nina Olsson

We stonden te trappelen om een hapje te eten bij Chez Nina. De vegetarische neo-bistro van Nina Olsson, bekend van haar blog Nourish Atelier en haar vegetarische kookboeken, is een aanwinst in Amsterdam. Chez Nina heeft een vegetarische kaart met een hele hoop vegan opties. Perfect voor shared dining!

Het menu verandert met het seizoen, al blijven geliefde gerechten als de Peanut Bucatini op de kaart staan.

Mindful drinking: dít zijn de 6 gezondste alcoholische dranken

Nina Olsson opent Chez Nina in Amsterdam

De Zweedse chef Nina Olsson zal voor de meeste vegetariërs niet onbekend zijn want de kookboeken van de multi-getalenteerde kok zijn een must-have – en ook een leuk cadeau voor kerst! Daarnaast is ze bekend van haar enorm populaire platform Nourish Atelier waar ze je inspireert met de meest lekkere vegetarische creaties.

Dat Nina Olsson uitgerekend in Amsterdam haar eigen restaurant opent is een logische stap. De van origine Zweedse chef is geboren en opgegroeid in Zweden, maar studeerde in Londen en is vijftien jaar geleden voor de liefde naar Amsterdam verhuisd.

Ontbijt, lunch en diner

Wat je mag verwachten als je bij Chez Nina aanschuift? Een actueel seizoensmenu met heerlijk plantaardig en veganistisch eten. Je komt binnen in een modern brasserie concept waar niet alleen de smaakpapillen worden geprikkeld. Het oog wil ook wat en architectural designer Li-li heeft knap werk geleverd. Je waant je in een sfeervol en gezellig restaurant met puur en duurzaam eten. Jij bepaalt of je grote trek hebt of enkel een paar gerechten wil proberen en alles wordt met liefde voor je bereid. Wij gingen je voor en namen op aanraden van Nina herself het tasting menu waarbij je in vijf gangen verschillende gerechten proeft. Een heuse parade van kleurrijke en smaakvolle gerechtjes die je niet eerder proefde.

Wijn en cocktails

Dan even over de dranken; de wijnkaart ziet er waanzinnig goed uit. Op het menu vind je een dynamische selectie aan wijnen van kleinere wijnboeren. Stuk voor stuk natuurlijke en volledig veganistische wijnen die variëren van mousserend tot een vol rode wijn. Wij dronken La Côte Chardonnay en proefden nog nooit zo’n volle, romige en lekkere witte wijn. Geen wijnliefhebber? Dan zijn er verschillende cocktails op basis van seizoenskruiden. En uiteraard staan er alcoholvrije opties op de kaart.

Chez Nina is geopend van donderdag tot en met zondag van 12:00 – 24:00.
Het lunch menu is geopend tussen 12:00 – 16:30, gevolgd door het diner tussen 17:30 en 22:00
Adres: van Limburg Stirumplein 10-A, 1051BE Amsterdam.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️