Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 24 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Lieve (35): ‘Ik ben een moderne heks’

Mensen in haar omgeving vinden Lieve een beetje apart, maar voor Lieve is er niets raar aan haar levensstijl. Ze is gewoon een moderne heks. “De drie dagen voor volle maan doe ik niets anders dan bezig zijn met spreuken, edelstenen en kruiden. Tijdens die dagen leef ik ‘s nachts in plaats van overdag”, vertelt ze aan BEDROCK.

“Op mijn vijftiende maakte ik voor het eerst kennis met tarotkaarten. Mijn toenmalige vriendje was net als ik alternatief en had tarotkaarten voor zijn verjaardag gekregen. Ik vond het zo interessant dat ik al snel zelf ook een set kaarten kocht. Ik bekeek alle kaarten en leerde ze allemaal uit mijn hoofd. Twijfelde ik ergens over of wilde ik inzicht krijgen in een situatie? Dan trok ik wat kaarten tot ik weer rustiger was.

Slecht in vel

Na mijn studie kwam ik in een zwart gat terecht. Hoe hard ik ook zocht, ik kon geen baan vinden en ik zat helemaal niet lekker in mijn vel. De verhuizing van mijn studentenkamer terug naar mijn ouderlijk huis, was voor mij de druppel. Ik was erg down. Tijdens het opruimen van mijn kamer kwam ik mijn tarotkaarten weer tegen en ik kreeg gelijk een beter gevoel.

Nieuwe inzichten

Ik besloot naar een tarot legster in de buurt te gaan. Zij gaf mij zoveel nieuwe inzichten en nam direct mijn twijfels weg. Ik stapte de deur uit met een heel ander gevoel. Zo positief als toen was ik al maanden niet meer geweest. Daarna wist ik dat ik ook mensen op deze wijze wilde helpen. De maanden daarna heb ik diverse cursussen gedaan op het gebied van tarot leggen, kruidenmengsels maken, edelstenen en maanstanden. Ook heb ik misschien wel honderd boeken gelezen over deze onderwerpen.

Anderen helpen als moderne heks

De laatste jaren heb ik ontzettend veel mensen kunnen helpen. De één wil dat ik tarotkaarten voor hem of haar leg, de ander wil dat ik een kruidenmengsel maak voor bepaalde lichamelijke of mentale klachten. Daarnaast werk ik ook veel met edelstenen. Deze speciale stenen hebben ieder een specifieke betekenis en kracht. Tijdens een sessie voel ik iemand aan en ik kies edelstenen uit die het beste passen in het leven van die persoon.

Volle maan

In de drie dagen voor volle maan doe ik niets anders dan bezig zijn met spreuken, edelstenen en kruiden. Ik leef tijdens die dagen ‘s nachts in plaats van overdag. In de drie nachten voor volle maan voel ik me erg energiek, krachtig en sterk. Ik verzin tijdens deze nachten nieuwe spreuken, maak nieuwe kruidenmengsels en probeer ze uit. Ik zet mijn hele huis vol met kaarsen en ik laad mijn edelstenen in het maanlicht op. Het is een heerlijke tijd, waarin ik mij helemaal één voel met mijzelf als moderne heks.”

Tarotkaarten, hoe werken die nou eigenlijk?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️