Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Liefde & Seks 11 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Is je relatie een beetje uitgeblust? Zo laat je de liefde weer opbloeien

Iedereen die weleens in een lange relatie heeft gezeten, weet dat het op een gegeven moment niet meer vanzelf gaat. De vlinders verdwijnen en het lijkt allemaal opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Als je merkt dat de liefde weg is, zijn er simpel gezegd twee dingen die je kunt doen. Stoppen met de relatie óf de liefde opnieuw uitvinden. 

Dit zijn 4 manieren waarop je de liefde weer gaat voelen in je relatie.

Liefde weer op laten bloeien

Geen liefde meer voelen voor je partner kan geleidelijk gaan, maar juist ook heel abrupt. Misschien merk je dat je het eigenlijk prettiger vindt om alleen te zijn, dan met de ander. Of je relatie zit veel minder in je hoofd dan voorheen.

Je bent verliefd! Een logische uitleg voor die vlinders in je buik

Wees eerlijk naar jezelf en luister goed naar wat je diep van binnen wilt. Is dat stoppen met de relatie? Of is er nog een sprankje hoop en wil je er toch voor gaan?

Dit zijn 4 dingen die je kunnen helpen om de liefde weer op te laten bloeien:

1. Doorbreek oude gewoontes

Neem de tijd om erachter te komen wat de problematische dynamieken in de relatie zijn. Bedenk wat jij nodig hebt van je partner en vraag je dan af of jij dit zelf eigenlijk doet. Misschien heb jij behoefte aan meer aanraking, maar zijn de momenten dat jij je lover aanraakt ook op één hand te tellen.

Net zoals een betere wereld, begint een betere relatie ook bij jezelf. Dus geef het goede voorbeeld en doorbreek die oude gewoontes.

2. Zet de ander op de eerste plaats

Natuurlijk heb je ook een heel leven naast je relatie. Dat is juist heel normaal en gezond. Toch is het op de momenten dat het minder goed gaat, juist belangrijk om de ander op de eerste plaats te zetten. Vlucht niet in afspraken met vrienden en familie, maar ga juist vaker op date met je partner.

Doe ook eens wat anders dan wat jullie normaal doen. Ontdek samen een nieuwe stad of loop een lange wandelroute door Nederland. Ook leuk: bereid allebei een verrassingsactiviteit voor de ander voor.

3. Wees eerlijk en authentiek

Soms werkt een relatie niet, omdat beiden eigenlijk niet echt zichzelf zijn. We hebben ons dan zo aangepast over de tijd, dat we onszelf een beetje verloren zijn. In dit geval is het heel belangrijk om allebei weer dichter bij jezelf te komen en authentiek te zijn.

Ga ook in gesprek met elkaar en wees eerlijk. Wie ben jij en wat heb je nodig? Speel open kaart, want in principe heb je niets te verliezen. Je zult merken dat de relatie vrijer en liefdevoller zal aanvoelen.

4. Forceer niets

Hebben jullie allebei echt je best gedaan, maar werkt het niet dan is dat oké. Soms ben je simpelweg niet meant to be. Forceer het dan niet, want dit zal alleen maar extra energie en verdriet kosten. Een break-up doet altijd pijn, maar probeer vooral te denken aan de mooie tijd die jullie samen hebben gehad en wat je over jezelf hebt geleerd.

https://www.bedrock.nl/emotioneel-volwassen/

Of je er nou voor kiest om te stoppen of door te gaan met de relatie, het is in elk geval het uitgelezen moment om jezelf en de relatie onder de loep te leggen. Wat wil jij? Wat heb je nodig? Wat kan je geven? Het lijken simpele vragen, maar zijn oh zo belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben.

Bedrock Talks met Jan Geurtz

Jan Geurtz ken je misschien van 1 van zijn 12 boeken (waaronder Verslaafd aan Liefde en Verslaafd aan Denken). In al zijn boeken legt hij de link tussen verslavingen, liefde en spiritualiteit en dat is dan ook precies waar wij hem – aan tafel in zijn huis op de Veluwe – over ondervragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️