Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Psyche 16 jan 2023
Leestijd: 3 minuten

Alice (27): ’Ik leef in het ritme van de maanstanden’

De verschillende standen van de maan hebben invloed op ons lichaam en op onze emoties. Alice weet er alles van, zij leeft namelijk in het ritme van de maanstanden. “Sinds ik in dit ritme leef, merk ik dat ik veel beter in mijn vel zit. Eigenlijk valt nu pas alles op zijn plaats.”

“Tot ik 25 was had ik een onstabiel leven. Ik ging elk feest in de stad af, gebruikte veel alcohol en at ongezond. Ik zat gewoon niet lekker in mijn vel. Via een vriendin kwam ik in contact met een yogalerares en zij leerde mij veel over het lichaam en de geest. Toen zij vertelde dat zij in het ritme van de maandstanden leefde, vond ik het in eerste instantie een beetje raar, tot ik mij er zelf in ging verdiepen. Ik probeerde het zelf en merkte al binnen een paar weken dat ik veel beter in mijn vel zat.

Nieuwe maan

Sinds ik leef in het ritme van de maanstanden, voel ik mij een andere vrouw. Zo ga ik in de periode van de donkere en nieuwe maan veel mediteren en laat ik nieuwe inzichten bezinken. Ook neem ik in deze periode echt tijd voor mezelf en nog belangrijker: vraag ik niet veel van mezelf. Dit is dan ook een goede periode om tot rust te komen. Ik slaap veel en mediteer meerdere keren op een dag. Soms sluit ik me tijdens deze dagen op en zie ik niemand, behalve mijn collega’s op kantoor.

Wassende maan

In de periode van de wassende maan probeer ik juist dingen naar me toe te trekken. Ik spreek in die periode veel met vrienden af, doe meer op het gebied van werk, ik sport veel en ga met vrienden uit. Ik merk tijdens deze periode ook dat ik hoog in mijn energie zit. Toch slaap ik in deze dagen ook veel en pak ik mijn rust waar nodig.

Volle maan

In de dagen voor en na een volle maan is de kracht van de maan op zijn grootst. Dit is de periode waarin ik het meest energiek en creatief ben. Ik doe in deze periode veel dingen op sociaal vlak.

Ik ben dan vaak niet te stoppen. Tijdens deze periode slaap ik niet goed. Ik hoor in mijn omgeving dat veel mensen daar tijdens volle maan last van hebben. Ook al slaap ik maar een paar uur per dag, toch zorgt de kracht van de maan ervoor dat ik voldoende energie heb.

Afnemende maan

Wanneer de maan weer afneemt dan probeer ik alle negativiteit uit mijn leven los te laten. In deze periode is het goed om op te ruimen, niet alleen poets ik dan mijn hele huis, ook ga ik in deze week altijd naar mijn psycholoog. Tijdens de afnemende maan kun je het beste dingen veranderen en moeilijke beslissingen nemen. In deze periode zit ik altijd laag in mijn energie en doe ik het op sociaal vlak rustig aan.

Goed in mijn vel

Mijn vriendinnen vonden het eerst maar gek toen ik vertelde dat ik naar het ritme van de maanstanden wilde gaan leven. Nu, bijna twee jaar later, weten ze niet beter. Sommige vriendinnen noemen mij nog steeds een gekkie, maar ik heb ook drie vriendinnen die zelf ook geïnteresseerd zijn geraakt in de maanstanden en er zelf ook steeds meer naar gaan leven. Ik ben niet van plan om er ooit nog mee te stoppen, want na een lange periode zit ik eindelijk goed in mijn vel.”

Manifesteren met magische maankracht: zo doe je dat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️