Rosa Bertram
Rosa Bertram Reizen 14 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

BEDROCK ontdekt Nederland: landgoed Energy-Up (voor mindful & actieve kampeerders)

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Zo vielen we in katzwijm voor camping Buitenland en genoten we van een wintervakantie in de havenhuisjes van Zwier. Dit keer tippen we de hotspot in de wereld van mindful kamperen: landgoed Energy-Up. 

Grote kans dat je al eens van het landgoed in Zeewolde hebt gehoord, want we konden er bijna niet meer omheen. Wie duurzaam, bijzonder en een beetje mindful of juist hartstikke actief wilt kamperen, wil langs bij het vorig jaar geopende landgoed Energy-Up.

Kamperen bij Energy-Up

De vrijhaven voor creatieve kampeerders vind je in het Hulkesteinse Bos in Zeewolde, Flevoland. En zoals de naam al doet vermoeden, is het doel van de oprichters van Energy-Up om bezoekers energieker laten te vertrekken dan ze aankwamen. Dat moet geen probleem zijn, als we het aanbod van to do’s bekijken.

Landgoed

Het landgoed an sich is hartstikke groen; je vindt er bomen en bloemenweides alom.

Wie klaar is om de benen nog iets meer te strekken en de groene bos en polder omgeving wil verkennen, kan op ontdekkingstocht door het Hulkesteinse Bos. Met 1000 (!) hectare bos en een heerlijk meer om te zwemmen, is er op hete dagen genoeg verkoeling te vinden.

Activiteiten

Maar waar je bij Energy-Up eigenlijk vooral voor op bezoek komt is het buitensporig grote aanbod aan toffe activiteiten. Wil jij na het trainen uitrusten in je tipi? Of na de yoga terugtrekken in je eigen yurt? Dan ben je hier in elk geval aan het goede adres.

De webiste telt tal van activiteiten zoals wildplukken, suppen, bootcampen, een massage, er is een pluktuin, yoga en een silent disco. Maar ook een meditatie, micro-hike en muziek bij het kampvuur.

Jouw nieuwe zomerbestemming: hiken en mountainbiken door Centraal Portugal

Zie je door de activiteiten het bos niet meer? No stress: je doet op de website een heuse test om te zien wat voor soort kampeerder je bent en welke activiteiten er allemaal bij je passen.

Hoe tof?

Accomodaties

Energy-Up is alles behalve een vakantiehuisjes park want verdeeld over het terrein vind je allerlei verschillende soorten bijzondere verblijven. Verschillende tippi’s, knusse yurts, een droom dome, allerlei pipowagens, vrolijke caravans en een groepsterrein voor kampeerders met hun eigen tent.

Voor ieder wat wilt dus!

Eten

Je kunt je verblijf hier net zo inrichten als jij dat wilt. Heb je zin om mee te eten met het community diner? Dan schuif je aan bij één van de gezellige tafels en eet je samen met je gezelschap en andere kampeerders mee met wat het keukenteam op tafel tovert.

7 kids proof natuurcampings waar je als ouder ook tot rust komt

Je bestelt er eveneens gezonde sapjes en ontbijt. Je kunt dus zelf koken, maar als je daar even géén zin in hebt, dan kan je lekker, gezond en vegetarisch of plantaardig mee eten.

Benieuwd geworden? Bekijk de beschikbaarheid van Energy-Up. De prijzen variëren van €22 tot €100 per nacht.

Veel kampeerplezier!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️