Nourished
Nourished Welzijn 1 sep 2022
Leestijd: 4 minuten

Koffie in je skincare routine? Deze natural skin-experts zweren erbij

Dat momentje op zaterdagochtend, wakker worden, je favo lesje in de sportschool en daarna een koffietje in de zon met vrienden. Dat is leven! Newsflash, ook in de beauty & skincare industry is koffie ofwel cafeïne steeds populairder aan het worden als ster-ingrediënt en dat is niet zonder reden. Ontdekk waar cafeïne allemaal goed voor is naast het oppeppende effect van je espresso shot in de ochtend.

Dit zijn 5 redenen waarom je huid gek is op koffie:

Extra hydratatie voor je huid

Dat klinkt misschien een beetje gek, want ze zeggen toch altijd dat koffie uitdroogt? Je krijgt niet voor niks een glaasje water bij je koffietje. Wanneer je cafeïne op je huid aanbrengt werkt dit anders. Het zorgt ervoor dat de dikte van de bovenste laag van je huid, de opperhuid, met 40 procent vermindert.

Het resultaat hiervan is dat je huid minder vocht verliest, maar liefst 27 procent en je huid wordt maar liefst 48% minder rood door blootstelling aan UVB.

UV bescherming

We weten ondertussen allemaal dat het gebruik van zonnebrand super belangrijk is, geen vakantie, festival of terrasmiddagje zonder SPF op je gezicht. Van cafeïne is aangetoond dat het een beschermende werking heeft tegen cellulaire oxidatie door UV-schade.

Is koffie echt zo slecht voor je slaap? Een neurofysioloog geeft antwoord

Ongeveer 80 procent van huidveroudering wordt veroorzaakt door die o zo fijne zonnestralen. Cafeïne is dus een mooie toevoeging aan je anti-ageing regime.

Minder rimpels…

…dat hoort bij je anti-ageing regime, onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van een kleine hoeveelheid gemalen koffie op je huid, rimpels veroorzaakt door UVB (de zon) kan verminderen.

Cellulite: wat is het? (en waarom we het als vrouwen juist willen omarmen)

Deze studie, gedaan op de huid van muizen, toonde een reductie van 35 procent van rimpels met de controlegroep. Volgens de onderzoekers geven deze resultaten een uitstekende indicatie van de positieve effecten van koffie op de menselijke huid.

 Meer collageen

Hoe oud ben jij? Ben je onder de 23 dan zeggen wij, lucky you! Ben je de 23 gepasseerd, let dan op! Ons lichaam stopt met de productie van collageen rond de leeftijd van 23 jaar. Vanaf deze leeftijd beginnen onze bestaande collageenvoorraden af te nemen, hierdoor verslapt je huid en wordt deze beetje bij beetje minder elastisch.

Vermindering van collageen is deels een natuurlijk proces, maar er zijn ook externe factoren die hier aan bijdragen. Denk aan oxidatieve stress (door zuurstof), je levensstijl en de zon. Het goede nieuws? Je kunt je collageenniveau aanvullen met een collageensupplement van goede kwaliteit.

Wat je ook kunt doen is gebruik maken van de kracht van koffie. Het aanbrengen van koffie op onze huid zorgt ervoor dat de afbraak van collageen door UV straling vermindert. Er is zelfs aangetoond dat mensen die koffie op hun huid smeren ongeveer 40 procent meer type 1 collageen hebben (het beste type voor onze huid) in vergelijking met de controlegroep.

Fijne trucs om je vagina te beschermen tijdens het (synthetische) bikiniseizoen

Dit is fantastisch nieuws en het betekent dat huidverzorging op basis van koffie ervoor kan zorgen dat je een sterkere, stevigere, vollere en jeugdige huid krijgt.

Minder cellulitis

Lees je dat goed? Jazeker! Veel anti-cellulitis producten gebruiken cafeïne als actief ingrediënt in producten omdat het overmatige ophoping van vet in de cellen voorkomt. Dit nieuwe wonder-ingrediënt stimuleert de vetafbraak door de stofwisseling die vetten afbreekt te verbeteren. Uhm nog maar een bakkie dan?

Putjes in je billen en benen? Zó ontstaat cellulite

De vraag

Heb jij cafeïne nodig in je dagelijks huidverzorgingsroutine? Ons antwoord JA, net zoals je je kopje koffie nodig hebt in de ochtend is het ook in je huidverzorgingsroutine een goed idee.

Hoe kun je cafeïne gemakkelijk toevoegen? De nieuwe Nourished Daily Coffee Scrub Cleanse Bar is een natuurlijke zeep bar voor je dagelijkse huidverzorgingsroutine. Deze reinigende scrub & zeep bar is gemaakt met geupcycled koffiedik met in de mix Shea Boter, Rhassoul Klei & Olijfolie.

Een hydraterende, heerlijk ruikende zeep voor een gladde, stralende en jeugdig uitziende huid. Houd deze scrub bar binnen handbereik onder de douche! Ander pluspuntje? Deze soap bars gaan enorm lang mee en zijn verpakkingsvrij.

Bronnen:
CHOI HS, PARK ED, PARK Y, HAN SH, HONG KB, SUH HJ. TOPICAL APPLICATION OF SPENT COFFEE GROUND EXTRACTS PROTECTS SKIN FROM ULTRAVIOLET B-INDUCED PHOTOAGING IN HAIRLESS MICE. PHOTOCHEM PHOTOBIOL SCI. 2016 JUN 8;15(6):779-90. DOI: 10.1039/C6PP00045B. EPUB 2016 MAY 19. PMID: 27195822.
LI YF, OUYANG SH, TU LF, WANG X, YUAN WL, WANG GE, WU YP, DUAN WJ, YU HM, FANG ZZ, KURIHARA H, ZHANG Y, HE RR. CAFFEINE PROTECTS SKIN FROM OXIDATIVE STRESS-INDUCED SENESCENCE THROUGH THE ACTIVATION OF AUTOPHAGY. THERANOSTICS. 2018 NOV 10;8(20):5713-5730. DOI: 10.7150/THNO.28778. PMID: 30555576; PMCID: PMC6276298.
HERMAN A, HERMAN AP. CAFFEINE’S MECHANISMS OF ACTION AND ITS COSMETIC USE. SKIN PHARMACOL PHYSIOL. 2013;26(1):8-14. DOI: 10.1159/000343174. EPUB 2012 OCT 11. PMID: 23075568.

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️