Sophie Golbach
Sophie Golbach Psyche 10 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

5 x bijzondere kaartspellen voor meer verdieping

Wil je echt diepere vragen stellen, maar weet je niet goed hoe? Als je aan iemand vraagt hoe het gaat, is het antwoord vaak ‘goed hoor’. Daarna blijft het gesprek oppervlakkig en wat er écht in de ander omgaat is vaak moeilijker te ontdekken. Om dieper te graven zijn goede vragen essentieel, maar die kan je misschien niet altijd makkelijk bedenken. Gelukkig hebben we daarvoor hulpmiddelen, namelijk deze kaartspellen met bijzondere vragen.

Met deze kaartspellen ga je echt de diepte in en creëer je een hechtere band met je familie, je vrienden of je partner. Neem zo’n spel bijvoorbeeld eens mee naar een familiefeestje, als je merkt dat de gesprekken daar toch altijd weer over dezelfde onderwerpen gaan.

5 bijzondere kaartspellen voor meer verdieping

Met deze kaartspellen zorg je voor meer verdieping en goede gesprekken en breng je bijzondere verhalen boven tafel.

1. School of Life 100 questions: original edition

Verder de diepte in gaan tijdens gesprekken kan je doen met de 100 questions: original edition van School of Life.

Met deze 5 (kaart)spellen creëer je meer diepgang in je relaties

Bij familiefeestjes of afspraken met vrienden is het heel leuk om deze vragen tevoorschijn te halen, om elkaar nog beter te leren kennen op het gebied van bijvoorbeeld reizen, cultuur en smaak. Een voorbeeld van zo’n vraag is wat de beste dingen zijn die je van je ouders leerde of kreeg.

2. 52 vragen A Beautiful Story

De titel verklapt het al, in dit spel vind je 52 kaarten met op iedere kaart weer een andere mooie vraag om te stellen. Zo komen de mooie verhalen boven tafel, bijvoorbeeld wat het mooiste cadeau is wat iemand ooit heeft gekregen. De reacties en gesprekken volgen vanzelf.

Je kan het met een groep spelen die zo groot is als je zelf wil, maar natuurlijk kan je de kaarten ook als inzichtkaarten voor jezelf gebruiken. Dan kom je er bijvoorbeeld achter waar je het meest dankbaar voor bent.

26 vragen om jezelf beter te leren kennen

3. Mindtreatz inzichtkaarten

Deze kaarten werken iets anders dan je in dit rijtje tot nu toe gezien hebt. De inzichtkaarten van Mindtreatz vind je hier en zijn eigenlijk vooral voor jezelf bedoeld. Hoe werkt het? Je klikt op één van de kaarten en je krijgt een mooi inzicht te zien die je die dag in je achterhoofd kan houden. Je kan dit bijvoorbeeld dan ook één keer per dag doen.

4. Openhartig Zingeving

Het Openhartig Classic Kaartspel ken je misschien wel, maar met Openhartig Zingeving ga je nog net een stapje verder. Speel het samen met vrienden of familie en kom erachter wat iemand echt drijft, of waar iemand echt blij van wordt. Door kaarten met vragen zoals welke medespeler heel zinvol bezig is in zijn of haar leven en waarom, kunnen jullie heel waardevolle zaken ontdekken.

5. Vertellis Vrijdag vragen spel

Ook Vertellis heeft net als Openhartig Classic al meerdere kaartspellen uitgebracht, bijvoorbeeld voor gezinnen. Het idee van het Vrijdag vragen spel is dat je elkaar iedere week een reflectievraag stelt om een dieper gesprek op gang te brengen. Je reflecteert bijvoorbeeld op een goede beslissing van de afgelopen week. Met precies 52 kaarten heb je één kaart voor iedere week van het jaar.

Iemand goed leren kennen? 30 vragen voor een écht gesprek

Heb je de smaak te pakken en wil je elkaar na het spelen van deze spellen nog beter leren kennen? Gebruik dan bijvoorbeeld deze 14 verdiepende vragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️