Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 5 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

De 5 favorieten van Jennifer Hoffman voor een groenere leefstijl

In een snel veranderende wereld is het zaak dat wij even snel mee veranderen. Het liefst nóg sneller zelfs. Langzaam maar zeker stijgt de temperatuur wereldwijd, inmiddels al met ruim één graad. Dat lijkt misschien nihil, maar dat verschil heeft al een enorme impact op de leefbaarheid op aarde. Ecosystemen raken in de war, ijs smelt, sommige diersoorten sterven uit en temperaturen worden meer extreem. Liever gister dan vandaag dringen we de opwarming van de aarde terug. Maar hoe doe je dat?

Als we het hebben over klimaatverandering lijkt het misschien alsof jouw acties niets uitmaken, maar niets is minder waar. Elke actie telt. De kleine keuzes die jij dag tot dag maakt kunnen samen een groot verschil maken, helemaal als je denkt dat jouw acties een sneeuwbaleffect in werking kunnen zetten.

Ook voor de Nederlandse actrice Jennifer Hoffman, presentatrice, moeder én zelfbenoemd sustainability advocate staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Wat zijn haar go to duurzaam leven tips?

Tips van Jennifer Hoffman voor een groenere leefstijl

Door het televisieprogramma Genaaid maakte ze kennis met de onmenselijke en vervuilende kledingindustrie waardoor ze afstand nam van fast fashion en op zoek ging naar de meest duurzame merken voor een groene levensstijl.

“Ik kies heel bewust voor duurzame merken die de wereld iets mooier maken. Op deze manier kan ik als individu bijdragen aan de oplossing, op een positieve manier.” Het moge duidelijk zijn dat ze het liefst élke dag de groenste keus maakt. En ze onthult graag haar favorieten.

1. Groene energie

“Veel van de ‘groene’ stroom is eigenlijk niet zo duurzaam als het lijkt. Buitenlandse, grijze stroom wordt door middel van certificaten vaak als ‘groen’ verkocht. Bij Vandebron komt groene stroom direct van Nederlandse bodem, en kies je zelf hoe het wordt opgewekt. Ik ontmoette een aantal jaar terug zelfs ‘mijn’ energiebron, Arie, die met zijn windmolen 600 huishoudens van écht duurzame energie voorziet.”

Samen tegen voedselverspilling: 10 tips om minder eten te verspillen

2. Circulaire fiets

“Een auto is in de stad geen doen en daarom sjees ik de stad door op mijn Roetz. Je kunt zelf bepalen hoe je je fiets wilt – met of zonder spatbord, zwart, groen of rood en elektrisch of niet. En nog mooier: Roetz is serieus bezig met duurzaamheid. De knappe fietsen worden met de hand gemaakt van oude, opgeknapte fiets frames, door mensen in een sociale werkplaats.”

3. Green beauty

Witlof: anders dan de naam doet vermoeden, is één van mijn favorieten geen groentesoort, maar een huidverzorgingsmerk. De producten zijn gemaakt van – je raadt het al – witlof en zijn volledig dierproefvrij en vegan.”

4. Comfortabele en duurzame jeans

“Ze bestaan, maar zijn lastig te vinden. Mijn ideale model is de Relax Rose van Mud Jeans. Je koopt of leaset de spijkerbroek en stuurt hem terug voor recycling als hij versleten is – daarmee bespaar je zo’n 74 procent CO2-uitstoot per jeans.”

Deze duurzame merken strijden tegen te lage lonen in de mode-industrie

5. Wasbare luiers

“De grootste challenge van het ouderschap vind ik de zoektocht naar duurzame alternatieven. Er gaan zoveel luiers en billendoekjes doorheen. Met de stylish wasbare luiers van Billie Wonder bespaar je flink wat afval – en ook geld, een fijne bijkomstigheid na de aanschaf van de baby-inboedel.”

Kijk, daar nemen wij graag een voorbeeld aan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️