Eva Spigt
Eva Spigt Verzorging 17 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Een lijstje met onze favoriete natuurlijke skincare merken

Je smeert niet op je huid wat je ook niet in je mond stopt. Daar is BEDROCK’s editor Eva heilig van overtuigd. Wist je namelijk dat er vaak schadelijke stoffen worden toegevoegd aan je skincare en beauty producten? Deze worden opgenomen door je huid en komen dus zo in je lichaam terecht. Natuurlijke skincare is daarom geen overbodige luxe.

Weet je niet waar je aan je zoektocht moet begonnen? We delen een lijstje met onze favoriete natuurlijke skincare producten.

Wat zijn natuurlijke skincare producten?

Bij natuurlijke huidverzorgingsproducten ligt de focus op het gebruiken van het goede uit de natuur, of het produceren van producten met respect voor de natuur. Heilzame planten, kruiden en bloemen vormen de basis en ze ondersteunen het herstellende vermogen van de huid.

Smile! Zo krijg je een stralend en gezond gebit op een natuurlijke manier

In deze snelle tijd zijn we wat verder van de natuur komen te staan maar heel veel groenten, fruit en kruiden zijn mega heilzaam voor je huid. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen zonnebrand maken van kokosolie en non-nano zinkoxide of je eigen deo van dennennaalden en… wodka. Geen zin om zelf aan de slag te gaan met je skincare? Deze natuurlijke producten vind je gewoon handig en snel in een potje.

Lavido

Lavido komt uit Israël en biedt huidverzorgingsproducten met gecertificeerde duurzame en natuurlijke ingrediënten. Niet voor niets is het serum de favoriet van Gwyneth Paltrow. Deze is gemaakt van organische granaatappelzaadolie en cold-pressed mandarijnolie. Klinkt vrij ingewikkeld allemaal maar wat het serum doet, is de huid opvullen en de vochtbalans herstellen.

Droge huid? Misschien mis je deze vitamine

Klinisch onderzoek toont zelfs aan dat 97 procent van de proefpersonen een toename van stevigheid, gladheid en verminderde rimpeldiepte van de huid ervaarden. Zeker het proberen waard dus!

Witlof

Ken je het nieuwe Nederlandse merk Witlof al? Founders Cis en Caroline willen je bewust maken wat natuurlijke skincare is. Naast een fijne productenlijn, geven ze dan ook workshops en tutorials over ingrediënten in cosmetica.

Skip deze chemische ingrediënten (en gebruik natuurlijke zonnebrand)!

Ook hebben ze zelf een blog geschreven ‘’weet wat je smeert’’. Dat deze business babes weten dus wat ze doen. Niet voor niets is Hanna Verboom fan. Super fijn zijn de dagcrèmes met een tintje en SPF. Zo zie je er niet alleen stralend uit maar bescherm je je gezicht ook op een fijne manier tegen huidveroudering.

Food for Skin

De twee zussen Cathy en Angela zijn Food For Skin begonnen. Zelf op zoek naar 100% natuurlijke huidverzorging, besloten ze na mislukte pogingen om dan maar zelf het heft in handen te nemen. En met succes. Food for Skin is gebaseerd op het goede van (reststromen van) groenten.

Zo heb je een Carrot Cleanser, Tomato Base Cream of Cucumber Serum, zo puur dat je het zelfs kunt eten. Eerst even proberen? Bestel een proefsetje om te kijken of dit ook iets is voor jou.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken.

Reageer op artikel:
Een lijstje met onze favoriete natuurlijke skincare merken
Sluiten