Fleur Broeders
Fleur Broeders Nieuws 28 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Tof! Isa Hoes is de nieuwe Groenburgermeester van dit jaar

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: Isa Hoes is de nieuwe Groenburgemeester van 2022.

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar in Nederland heeft een stad of dorp soms een kinder- of nachtburgemeester. Deze bijzondere burgemeesters zetten zich in voor een bepaald doel in de gemeenschap. De Groenburgemeester doet niet anders.

Zij (of hij) vormt een schakel tussen inwoners en initiatieven en is proactief in het zoeken naar vergroeningskansen. Elk jaar wordt er een gekozen en dit keer is het aan actrice en podcastmaker Isa Hoes.

Groenburgemeester

Wat doet zo’n Groenburgemeester nu precies? Het is heel simpel: helpen met vergroenen! In een grauwe, individuele en digitale tijd is er behoefte aan meer groen. Zeker in de grotere steden. Door een bekend gezicht aan de campagne te koppelen, is er meer aanzien. Een echte erebaan is het.

Hoe creëer je een milieuvriendelijke keuken?

Vergroening

Vorige week maandag werd actrice en podcastmaker Isa Hoes, bekend van Celblok H als Groenburgemeester bekend gemaakt in een stampvol Pakhuis de Zwijger.

Tijdens het toelichten van haar plannen benadrukte Isa dat vergroening in stedelijke gebieden enorm belangrijk is. “Het heeft niet alleen een ecologische waarde, ook de sociale waarde van een groenere leefomgeving is enorm belangrijk,” aldus Hoes.

Het is het tweede jaar op rij dat er onder de noemer Van Grauw naar Groen verschillende initiatieven worden opgezet om de vergroening in steden te stimuleren.

De behoefte aan meer groen lijkt groter te worden, maar bewoners weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Isa Hoes mag nu de schakel vormen tussen de groenprojecten en de inwoners.

De groene brievenbus

Naast onze kersverse Groenburgemeester is er ook een digitale groene brievenbus geopend. Hier kunnen inwoners suggesties, initiatieven en projecten naar opsturen die te maken hebben met de vergroening. De beste zullen verwezenlijkt worden.

Zo maak je de wereld hoogstpersoonlijk een stukje groener vandaag

“We willen vooral kijken naar samenwerkingen met partijen die al bezig zijn met vergroening in de steden en de schakel vormen tussen burgers die graag hun buurt, wijk, straat of plein willen vergroening. Krachten bundelen dus en vergroening in gang zetten,” vertelt Hoes.

Het lijkt erop dat Isa een perfecte opvolger wordt van rapper Dio (de vorige Groenburgemeester). Ze roept in ieder geval al heel Nederland op om hun groenprojecten naar de groene brievenbus te sturen. Wij zijn fan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️