Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 22 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Hoe vind je inspiratie op dagen dat je geen motivatie hebt?

Geen inspiratie hebben terwijl je graag aan de slag wil gaan, kan frustrerend zijn. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kan doen om jezelf weer een boost aan inspiratie te geven.

Soms zit je in een periode waarin je het niet voor elkaar krijgt om op nieuwe, leuke ideeën te komen en voelt het alsof je in een sleur vastzit. Wij helpen je om weer een creative mind te krijgen.

Geen inspiratie? Dit zorgt ervoor dat je weer on track komt met nieuwe ideeën

Op sommige dagen gaat alles je gemakkelijk af en op andere dagen lijkt het alsof je niks bereikt hebt aan het einde van de dag. Daar kunnen we soms best van balen. Met de volgende tips zorg je ervoor dat je in de flow blijft.

Creëer een inspirerende werkplek voor jezelf

Zorg ervoor dat je in een inspirerende omgeving werkt. Geef je werkplek bijvoorbeeld een persoonlijke touch. Denk bijvoorbeeld aan een leuk beeldje of souvenirtje. Wist je dat planten ook stress verlagend werken? Een extra reden om een leuk plantje aan te schaffen!

Ben je het thuis of op kantoor even helemaal zat? Dan zijn er genoeg leuke workspaces. Zo maakten wij onlangs kennis met Ruby Luuk Workspaces aan de Amstelvlietstraat 4 in Amsterdam. In deze ruimte werk je rustig, met gelijkgestemden en een schitterend uitzicht over Amsterdam aan deadlines en creatieve ideeën. Het grote voordeel? Je spreekt andere ondernemers en kunt elkaar inspireren of versterken. Een netwerk is zo waardevol!

ruby luuk
Eigen beeld

Laat je inspireren door kunst, influencers, films en boeken

En noem maar op. Je hoeft zelf niet altijd ‘aan’ te staan om geïnspireerd te worden. Soms kun je ook door te kijken, lezen, horen of voelen door iets inspiratie krijgen. Kunst kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je op een andere manier ergens naar kijkt en influencers kunnen je inspireren om uit je comfortzone te stappen.

Laat je perfectionisme en verwachtingen niet te veel je gedachtes beïnvloeden

De inspiratorLife Of Riza‘ geeft aan dat het creëren van werk voor haar vaak gepaard gaat met het loslaten van controle, perfectionisme en zelfs soms verwachtingen.

“All the times where I came up with my best work were the times where I had to let go of this idea of what’s supposed to work and instead focused on something I was curious about or what was missing from all the things I already loved”, zegt ze in één van haar inspirerende video’s.

Volgens haar zijn er zeker tijden dat je hard aan het werk bent, maar loont het ook om tijd te hebben voor jezelf om nieuwsgierig te zijn naar andere dingen en die te ontdekken.

Spendeer genoeg tijd buiten

Als je erg gefocust bent op je werk, kan je het gevoel krijgen dat je je tijd alleen maar op kantoor doorbrengt. Misschien forceer je jezelf wel om door te blijven gaan, terwijl je merkt dat je je hoofd er steeds moeilijker toe zet.

Door tijd te spenderen in de natuur, ben je even weg van alle drukte die je ervaart op je kantoor. Er wordt ook wel gezegd dat je op de beste ideeën komt, wanneer je je ontspannen voelt. Daarnaast kan een wandeling in de natuur je dus ook veel rust geven en dat is iets wat je naast een drukke baan ook zeker verdient.

Stap uit je dagelijkse routine

Door gewoon je dagelijkse dingen te doen en je aan je routine te houden, kunnen we ons ingenomen gaan voelen. Uit je comfortzone stappen en af en toe iets nieuws proberen, kan verfrissend werken voor onze gedachtes.

Een rondje door de natuur lopen, je kamer herinrichten of een nieuwe winkel bezoeken, kan daar al genoeg voor zijn. Het zorgt ervoor dat je op een andere manier gaat nadenken. Om je heen kan je weer nieuwe dingen waarnemen en dat kunnen je gedachtes ook weer op nieuwe denksporen zetten.

Waarom een hobby hebben naast je baan zo belangrijk is

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️