Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Horoscopen 22 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Zo sluiten watertekens dit jaar beste af voor nieuwe kansen in 2024

Het is november en dat betekent dat de laatste twee maanden van dit jaar zijn ingegaan. Gebruik de laatste twee maanden van dit jaar goed en zorg ervoor dat jij 2024 op een voor jou fijne manier start. Dat doe je door bepaalde zaken los te laten en intenties te zetten voor het nieuwe jaar. Dit is hoe watertekens 2024 het beste afsluiten.

Ieder sterrenbeeld behoort tot een van de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. Het element dat bij jouw sterrenbeeld hoort, zegt iets over de manier waarop jij in het leven staat. De drie watertekens in de astrologie zijn Kreeft, Schorpioen en Vissen.

Deze watertekens zijn echte gevoelsmensen want het waterelement staat voor gevoel, emoties en intuïtie. Dit is hoe watertekens het jaar 2024 op een fijne manier afsluiten.

Watertekens ademen water en varen goed op de flow van het leven. Iets afsluiten kost wel moeite, want emotioneel afstand nemen gaat ze niet altijd even makkelijk af.

De drie watertekens

Het waterteken Kreeft is geboren tussen 22 juni en 23 juli. Kreeft is huiselijk, verzorgend en gevoelig. Het waterteken Schorpioen is geboren tussen 24 oktober en 22 november. Schorpioen is verleidelijk, intens en loyaal. Het Vissen waterteken is geboren 19 februari en 20 maart. Vissen zijn spiritueel, gevoelig en intuïtief.

Afsluiting voor watertekens

Watertekens luisteren goed naar hun gevoel. Ze baseren beslissingen vaak op intuïtie en het ‘waarom’ is minder belangrijk. Het zijn intuïtieve sterrenbeelden die makkelijk energieën van anderen oppikken, dingen aanvoelen en erg empathisch zijn.

Ze onthouden alles en daarom is loslaten niet de beste kwaliteit. Toch is het belangrijk om je niet mee te laten slepen door gevoelens en emoties, maar om rationeel te blijven. Het kan helpen om tijd voor jezelf te maken en alleen te zijn. Zo kun je al jouw emoties een plek geven en dan komt er ruimte voor nieuwe emoties.

Onderscheid maken tussen gevoelens

Wat ook héél belangrijk is: onderscheid maken tussen je eigen emoties en emoties van een ander. Omdat je zo gevoelig bent, neem je al snel emoties van anderen over. Mensen storten graag hun hart bij jou uit en dat is een mooie eigenschap, maar je kunt deze ballast ook meenemen. Bewaak je grenzen en energie goed en neem emoties van een ander niet mee naar 2024. Dan blijft er meer ruimte over voor je eigen gevoel!

Goals voor 2024

De kunst voor 2024 is om grenzen te bewaken en om je minder te laten beïnvloeden door emoties van een ander. Watertekens zijn erg meelevend en dat is mooi, maar ook vermoeiend. Jij kunt niet altijd andermans lasten met je meedragen.

Door minder emoties van een ander over te nemen, blijft er meer ruimte over voor eigen emoties. Wanneer je deze beter leert begrijpen, is er ruimte voor persoonlijke groei. Dit zal leiden tot betere resultaten op je carrière pad, maar ook voor meer liefde in je leven.

Je laat je immers minder beïnvloeden door externe factoren, wordt minder leeggezogen en hebt zelf dus meer te geven. Door je eigen energie te beschermen, is het mogelijk om meer aandacht te schenken aan intrinsieke doelen. Dit jaar mag je precies datgene doen waar jij zo gelukkig van wordt!

Nine Star Ki: Chinese astrologie waarmee je patronen doorbreekt

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️