Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 13 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Eloise (29): ‘Ik, de hysterische vegan, heb in een dronken bui een broodje frikandel op’ 

Eloise is al meer dan vijf jaar vegan en is hier maar wat trots op. Waar ze wat minder trots op is, is het broodje frikandel dat ze in een dronken bui at. “Toen ik het filmpje zag, schaamde ik me kapot.”

“Vijf jaar geleden besloot ik om veganist te worden. Ik was al meerdere jaren vegetariër, maar op dat moment wilde ik nog een stapje verdergaan en alle dierlijke producten achter mij laten. Ik voelde mij als veganist ontzettend goed.

Beter voor gezondheid

Doordat ik geen dierlijke producten meer binnenkreeg, had ik geen eczeem meer, waar ik altijd veel last van had. Ik kreeg een stralende huid en mijn haar was nog nooit zo dik geweest. Ik wist direct dat vegan eten veel beter voor mijn gezondheid was.

Overhalen om vegan te worden

Ik was er zo trots op, dat ik het liefst iedereen overhaalde om vegan te worden. Tijdens feesten en verjaardagen was ik degene die het liefst hele betogen hield over het vegan zijn. Ook op werk kon ik er wat van. Iemand die vlees at was in mijn buurt niet veilig. Ik deed altijd pogingen om iemand over te halen om vegan te worden. Door vrienden en collega’s werd ik af en toe zelfs ‘de hysterische vegan’ genoemd.

In dronken bui broodje frikandel op

Laatst ging ik met mijn collega’s uit. Op wat vegan borrelhapjes na had ik veel te weinig gegeten. Hierdoor kwamen de shotjes die we namen harder aan dan verwacht. In no time was ik dronken, zo dronken zelfs, dat ik geen idee meer had wat ik aan het doen was. Wat bleek? Ik mijn dronken bui, heb ik een broodje frikandel op. En nog erger: het is allemaal gefilmd door een collega.

Kapot van schaamte

Toen ik het filmpje zag, schaamde ik me kapot. We kwamen uit de kroeg en ik schreeuwde, dat ik trek had in een broodje frikandel. Toen een collega zei dat ik dat niet mocht, wuifde ik dat weg en noemde ik haar zelfs een aansteller. Zelfs de zoektocht naar dat broodje frikandel was gefilmd. Toen ik het at, zei ik op beeld dat ik nog nooit zoiets lekkers had gegeten.

Niet meer serieus genomen

Sinds dat moment word ik niet meer serieus genomen als vegan. Ik ben dan ook gestopt met het overhalen van mensen om vegan te worden. Gelukkig weten alleen mijn collega’s van mijn actie en niet mijn vegan vrienden. Die zouden het echt niet tof vinden. Ik kan nu dus alleen maar hopen dat dit filmpje niet te vaak doorgestuurd gaat worden en bij hun terecht gaat komen. Dat zou ik wel echt naar vinden, want ik schaam me kapot.”

7 manieren om meer in contact te komen met de natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️