Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 12 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

Lieke (32): ‘Ik maakte het ‘uit’ met mijn beste vriendin’ 

Lieke was al vanaf de basisschool beste vriendinnen met Sanne. Ze waren altijd samen en deden alles samen. Toch besloot Lieke het na meerdere teleurstellingen ‘uit te maken’ met haar beste vriendin. “Ik had dit al veel eerder moeten doen”, vertelt ze aan BEDROCK.

“Sanne kwam in groep 6 op de basisschool bij mij in de klas. Ik had niet zoveel vrienden, dus was erg blij dat ik eindelijk een vriendin had met wie het echt klikte. We werden al snel onafscheidelijk. Iedere middag speelden we samen en ook in het weekend waren we bij elkaar thuis te vinden.

Niet alleen qua innerlijk, maar ook qua uiterlijk leken we erg op elkaar. Onze ouders noemden ons altijd ‘de verloren zusjes’.

Altijd samen

Ook op de middelbare school waren we altijd samen. We kozen hetzelfde vakkenpakket en, heel verrassend, kozen we ook voor dezelfde hbo-studie. Na het afstuderen maakten we samen een reis door Zuid-Amerika.

We bezochten Peru, Bolivia, Argentinië en Chili, waar we in korte tijd de Spaanse taal leerden. We hadden een fijne vriendschap, maar helaas kwamen daar bij thuiskomst de eerste scheuren in.

Solliciteren op dezelfde baan

Sanne wilde na het reizen nog niet direct gaan solliciteren, zij wilde liever nog een tijdje in de horeca werken. Ik wilde wel gelijk op zoek naar een baan. Ik wilde graag aan de slag gaan als communicatiemedewerker bij een leuk bedrijf.

Zo besloot ik alle vacatures waarop ik ging solliciteren met haar te delen. Zij kende mij als geen ander, dus wist direct of het iets voor mij was of niet. Had ik dit maar niet gedaan.

Het bleek namelijk, dat zij achter mijn rug om ook aan het solliciteren was. Ze reageerde nota bene op dezelfde vacatures. Ik vond het dan ook erg vervelend toen zij ergens werd aangenomen en ik niet. Wat had ik die baan graag willen hebben.

Ik besprak het met haar en zij zag het probleem niet. Zij was nu eenmaal beter, want anders hadden ze haar niet die baan aangeboden. Ik besloot het te laten rusten, want ik wilde geen ruzie.

Achter rug om praten

Sanne was een echte flapuit. Ik vond het vervelend dat ze bepaalde dingen, die ik haar in vertrouwen had gezegd, had gedeeld met een gezamenlijke vriendin. Toen ik haar daarmee confronteerde, wuifde ze het weg en zei dat het toch helemaal niet zo belangrijk was. Terwijl het voor mij wél belangrijk was. Weer had ze me pijn gedaan.

Verliefd

Drie jaar geleden werd Sanne opeens verliefd. Ik was erg blij voor haar en gaf haar de ruimte. Eerder zagen we elkaar bijna iedere dag, maar voor mij was het logisch dat ze ook veel tijd aan haar nieuwe liefde wilde besteden.

Elke dag dat ze met hem was kreeg ik foto’s toegestuurd. Ik vond het geweldig voor mijn beste vriendin. Toen ik een aantal maanden daarna ook verliefd werd, reageerde ze een stuk minder blij. Was het wel echt een leuke jongen voor mij? Ze had zo haar twijfels.

Achteraf bleek dat haar relatie op dat moment al op springen stond. Niet veel later was het namelijk uit. Ze verwachtte toen dat ik haar weer elke dag zou gaan zien, terwijl ik ook tijd wilde doorbrengen met mijn vriend.

Waarom snapte ze dat niet? De druppel was voor mij toen ze boos op de stoep stond, omdat ik haar twee dagen niet had gezien. Ze vertelde mij dat ik een slechte vriendin was en haar liet vallen. Dat was natuurlijk allesbehalve waar.

Uitmaken met beste vriendin

Na veel nagedacht te hebben, heb ik het uitgemaakt met mijn beste vriendin. Ik heb afgesproken met Sanne en haar verteld dat ik het gevoel had, dat we niet meer op één lijn lagen. Ze flipte helemaal en zei dat ik alles aan haar te danken had.

Ze vond me maar een slechte vriendin, dat had ze eigenlijk altijd gevonden. Op dat moment wist ik zeker dat ik het juiste beslissing had genomen. Ik had dit al veel eerder moeten doen.”

Nóg meer bewijs dat mannen en vrouwen gelijk zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️