Fleur Broeders
Fleur Broeders Betere wereld 23 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Wow: Hermès heeft een ‘leren’ tas gemaakt van paddenstoelen

Kledingmerken worden gelukkig steeds groener, en dat geldt ook voor luxemerk Hermès. Ze hebben namelijk een wel heel bijzondere tas gelanceerd. Namelijk een tas die is gemaakt van paddenstoelenleer. Het zijn hun eerste stappen richting een groener imago.

Een plantaardige handtas gemaakt van paddenstoelen. Hermès gaat er helemaal voor. Het merk staat vooral bekend om hun handgemaakte leren handtassen, waarvoor de prijzen tot over de duizenden euro’s uitstijgen. Ze breken nu de traditie met deze nieuwe ‘Victoria’ tas. Geen klein nieuws dus.

Tas gemaakt van paddenstoelenleer

‘Victoria’ zal waarschijnlijk een beetje buiten je budget vallen. De tas van gemaakt van paddenstoelen is wel de eerste die Hermès gaat produceren met diervriendelijk ‘leer’. Ze werken hiervoor samen met MycoWorks, een startup die textiel van paddenstoelen maakt.

Het is een techniek die steeds meer aandacht trekt in de modewereld. Milieuvriendelijker en duurzamer!

De ‘Victoria’-tas van Hermès, gemaakt van paddenstoelen. Hermès

De ‘Victoria’ tas zou je dus ook een paddenstoelentas kunnen noemen. Het bijzondere leer wordt de basis van de tas. Wat ze hiervoor gebruiken? De wortels van de paddenstoelen. Deze komen al dicht in de buurt van de structuur van leer.

Wel 3 jaar lang heeft Hèrmes met de stof gewerkt zodat het aan de hoge kwaliteitsstandaarden zou voldoen. Dat is nu zeker gelukt.

Wat is vegan leer? (en waarom iedereen ervoor zou moeten kiezen)

Het leer heeft ook een eigen naam gekregen, wat ook een traditie is bij het modemerk. Zij heet ‘Sylvania’. Volledig vegan is de tas nog niet: bij de afwerking wordt een kleine hoeveelheid kalfsleer gebruikt.

Het ‘leer’ van paddenstoelen. MycoWorks

‘Victoria’ binnenkort verkrijgbaar

De ecologische ‘Victoria’ tas is nog in productie. De verwachting is dat hij eind dit jaar de verkoop ingaat. Hermès geeft aan dat de tassen van diervriendelijk leer niet als vervanging zullen dienen voor de tassen gemaakt van dierenleer.

Leer maken in een lab: hoe werkt dat?

Dit is echt wel het begin van een groener modebeeld voor het merk. Iets wat we alleen maar kunnen aanmoedigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️