Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 31 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Yes! Er is een nieuwe urban hot yoga school in town: Heaven11

Wie geen genoeg kan krijgen van yoga, work-outs en allerlei verschillende sportlesjes, kan een sprongetje in de lucht maken. Onze hoofdstad is namelijk een nieuw hotyoga school rijker, Heaven11 genaamd. Vorige week opende de gloednieuwe hotyoga hotspot haar deuren, en wel aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West.

Heaven11 is een zogeheten urban hot yoga studio in Amsterdam. Een traditionele yogaschool is het allesbehalve. 

Urban hot yoga studio in Amsterdam

Maar wat houdt dat eigenlijk in? Naar eigen zeggen is iedereen welkom om zijn of haar eigen flow te doen en hoeft het allemaal niet te serieus.

De signature les

De signature hotyoga klasjes worden niet geleid door een rustige meditatieplaylist, maar juist door funky tunes. Denk aan Hip Hop, house en R&B muziek die je door de klasjes laat flowen.

Ook interessant: Onze 5 favoriete yogascholen in Amsterdam op een rijtje

De ruimtes worden niet verlicht door felle lichten, maar door zacht kaarslicht zodat je je lichaam kan laten bewegen zoals jij dat wilt.

Verwarmde ruimte

Elke les duurt zo’n 50 minuten en is – inderdaad – hot. De ruimte wordt verhit tussen de 36 en 40 graden. De warmte wordt opgewekt met infrarood panelen die heuse diepte warmte geven.

Lees ook: Wat doet 30 dagen Hot Yoga met je? Aflevering #1

De hitte zorgt voor extra uitdaging en voor meer flexibiliteit, het stimuleert de bloedsomsloop en vooral: het cleanst je van afvalstoffen die je niet meer nodig hebt.

De les is dus niet alleen fysiek, maar ook mentaal een uitdaging. Elk klas is dus anders, want iedereen docent geeft zijn of haar eigen twist aan de flow.

https://www.instagram.com/p/Ca7eMvCMlLL/

Andere flows

Naast deze eigen vorm van yogaflows, vind je in de nieuwe urban studio ook yin yogalessen en slow flows waarbij je meer vasthoudt aan asana’s.

Verder zal de gloednieuwe studio regelmatig speciale sessies hebben met een heuse DJ in de studio die de klasjes begeleidt met techno en house muziek.

Ook interessant: Bewust op je mat: 7 x duurzame yoga essentials

Heb je wel zin in een uitdagende actieve maar mindful yoga-ervaring? Dan ben je vanaf nu bij Heaven11 dus aan het juiste adres.

Heaven11 is overigens al het tweede concept van The11Club, die ook het kleurrijke boxing, strenght & mindfulness concept Round11 bedachten.

Praktische informatie

Heaven11
Bilderdijkstraat 136
1053 LA Amsterdam, Nederland

Bezoek hier de website van Heaven11 en bekijk het rooster.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️