wpk-admin
wpk-admin Challenge 14 mrt 2016

Wat doet 30 dagen Hot Yoga met je? Aflevering #1

Hot yoga is toch voor zweverige health freaks die het heerlijk vinden om in hun eigen zweet te baden? Nope! Inmiddels zijn heel wat mensen overstag. Daarom gaat presentator Sol Wortelboer speciaal voor BEDROCK, samen met zijn vriend Sjoerd Dragtsma, een 30 dagen hot yoga challenge aan. Houden ze het vol, zijn de vooroordelen waar, is het ondragelijk heet en wat doet het met ze, zowel fysiek als mentaal? Via brieven aan elkaar en wekelijkse Vlogs volgen wij de ups and downs van deze zelfopgelegde challenge. https://youtu.be/frEhan2OdYU

Sjoerd! Fijne vriend,

Het is de vooravond van onze Hot Yoga Challenge. Ik zit hier met een lekker Thais Whiskey’tje en een heerlijk deuntje op de achtergrond achter m’n lappie. Zoals je weet ben ik net terug van een bijzondere trip met vrouw en mini-mannetje. Ons eerste reisje samen. Het was genieten! Ik ging erheen met de intentie om naast quality time ook elke dag te mediteren en op z’n minst dagelijks 250 push ups te doen.

Met deze tips stap je altijd relaxed je yogamat op

Helaas is het in de praktijk altijd anders. Ik heb in drie weken 100 push ups gedaan en één keer gemediteerd. Wel 100 procent quality time trouwens! Het maakt niet uit, want dat was niet het doel van deze vakantie. Maar door dat stukje gemis aan beweging en verlangen naar meditatie en meditatieve oefeningen is wel het idee ontstaan om deze challenge aan te gaan.

Ik heb via mijn moeder als yoga docente veel yoga meegekregen in mijn leven, maar ik heb er zeker niet naar geleefd. Het komt en gaat. Een kwestie van verlangen, discipline, afgunst en tijd tekort, zijn een aantal redenen daarvoor. Soms vind ik het zalig. Soms heb ik echt geen zin. Maar als ik van de mat loop dan is dat altijd met een goed gevoel.

De eerste keer

Nu heb ik nog nooit enige vorm van Hot Yoga gedaan. En ik ga ook niet heel lekker op het idee. Bij een goede les Ashtanga zweet ik me al helemaal kapot, laat staan bij 40 graden Celsius. Daar zit toch niemand op te wachten? Of toch wel? Er zijn ontzettend veel mensen die het doen en iedereen die ik spreek vind het super lekker.

Jij ook! Je vertelde me dat je de afgelopen week vijf keer bent geweest. Dat is ook de reden dat ik hoopte dat jij deze Hot Yoga Challenge samen met mij wilde aangaan. Je zit er lekker in. Je verdiept je momenteel net als ik op meerdere vlakken als het gaat om een reis door lichaam en geest. Deze vorm van yoga heeft je getriggerd en ik ben benieuwd of dat voor mij ook geldt.

Deze fijne yoga pose is een goede hip opener én geeft je meer balans

Hoe je het ook wendt of keert, we gaan niet voor een proeflesje! Nee. We gaan meteen full force! 30 dagen zonder verstek te laten gaan. Kapot gaan en er de volgende dag weer staan. 30 dagen achter elkaar. Wat denk jij Sjoerd, onderschatten wij dit of is het te doen? Ik verlang ernaar net zoals voor een 10 daagse Vipassana stilte retraite.

Morgenochtend als ik naar de studio fiets waarschijnlijk met dezelfde gepaste spanning. Als we op de mat stappen is het “aan”. Geen weg terug maar aftellen. In het nu en vooruit. Bijzonder om dit samen met jou te mogen doen en dankbaar dat we het bij Absolute Yoga mogen doen.

Ik neem mijn laatste slok en ga slapen. Good luck buddy! Ben benieuwd waar we over een maand staan. Fysiek én mentaal.

Grtz,
Sol

7 yogaposes om je balans en stabiliteit te oefenen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Wat doet 30 dagen Hot Yoga met je? Aflevering #1
Sluiten