Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 3 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze groenten zijn een powerfood voor je huid

Groente is gezond en niet alleen maar voor onze gezondheid, maar ook voor onze huid. Deze groenten zorgen voor een gezonde glowy huid.

Groentes zitten vol vitamines en kunnen ook nog eens hydraterend werken voor de huid.

Welke groenten zijn een powerfood voor je huid?

Broccoli

Waarschijnlijk eet je vooral de brocolliroosjes op, maar de stronk van deze groente bevat net zo veel vitaminen en mineralen. Welke vitamine er onder andere in zit, is vitamine K. Kalium is goed voor de vochtbalans en werkt dus hydraterend voor je huid.

Rode paprika

Paprika’s bevatten veel vitamine C en al helemaal de rode paprika’s. Deze vitamine helpt bij de vorming van bindweefsel en het helpt om de huid beschermen tegen de zon. Dat zorgt voor een gezonde en stevige huid.

Wortel

Wortels bevatten veel vitamine A. Dit werkt positief voor de genezing van je huid. Het gaat bijvoorbeeld acne tegen. Ook hebben wortels een beschermend effect op je huid tegen UV-straling en vertraagt deze groente het verouderingsproces.

Rode kool

In rode kool zit veel vitamine A. Dat draagt bij aan een gezonde huid. Net zoals bij rode paprika’s zit er in deze groente ook veel vitamine C. Ook gaat het huidveroudering tegen.

Rode bieten

In rode bieten zitten vitamine A en vitamine C die allebei een positieve werking op de huid hebben en helpen om acne tegen te gaan.

Avocado

Avocado’s bevatten veel vitamines die huidveroudering tegengaan. Ook is deze groente extra goed voor de droge huid. Het hydrateert en herstelt de huid.

Spruitjes

In Spruitjes ziten ook vitamine A en vitamine C die dus zorgen voor een gezonde huid. Daarnaast heeft deze groente ook een herstellende werking op de huid en bevat het anti-aging eigenschappen.

Het eten van deze groentes kan dus zeker bijdragen aan een gezonde huid.

Als je van koken en bakken houdt, is het ook leuk om met groentes te experimenteren in de keuken. Naast het avondeten, kan je groentes bijvoorbeeld ook in je ontbijtjes verwerken. Denk aan avocadotoast of een omelet met groenten bijvoorbeeld.

5 makkelijke tips om meer groente in je gerechten te verwerken

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️