Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 8 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Dingen die je alleen begrijpt wanneer je geobsedeerd bent door de feestdagen

Het is herfst, we verruilen onze koffies voor geurige theesoorten en warme cacao, steken kaarsen aan en kruipen met een deken op de bank. Heerlijk, deze knusse dagen, en je twijfelt misschien zelfs een beetje of je alvast All I want for Christmas zal opzetten om in de stemming voor de feestdagen te komen.

Pepernoten aanschaffen, een pompoen uithollen en een glitteroutfit scoren. De feestdagen zijn voor de een een gruwel, want eenzaam of gedoe met de familie, terwijl de ander niet kan wachten.

Either way, deze dingen zijn herkenbaar voor rasechte liefhebbers of misschien wel motiverend voor de anti-feestdagen vierders.

Geobsedeerd door de feestdagen? Dit herken je sowieso

1. All I want for Christmas

Of andere kerstklassiekers als Last Christmas komen deze dagen steeds vaker op de radio. Nummers die in je hoofd blijven zitten en waar je als liefhebber van de feestdagen dus echt blij van wordt.

2. Feestversiering

Je gluurt alvast even in de kerstballendoos.
Welke had je ook alweer? Het begint alweer te kriebelen om de kerstmarkten en afdelingen van warenhuizen te bezoeken. Tip: op websites als Marktplaats vind je echt hele mooie decoraties.

3. De kerstafdeling

Voor jou geen onbekend terrein. Je kunt je uren vergapen voor de etalages en wil het liefst naar alle kerstmarkten in de buurt om een gluhwijntje mee te pikken.

4. Halloween

Ook dit feest wordt uitgebreid gevierd en het liefst op een duurzame manier, met herbruikbare outfits van voorgaande jaren. Als het maar lekker gek is.

5. Kookboeken

Je haalt je kookboeken tevoorschijn of kijkt op de website van Culy voor de nodige kerstmenu-inspiratie, omdat je nu wel zo’n beetje moet bedenken wat jullie gaan eten met kerst.

6. De planning is reeds bekend

Jouw kerstplanning is tot in de puntjes verzorgd. Het ‘Waar, wie, hoe laat, wat en hoelang’ wil je het liefst nu al vastleggen.

7. Inslaan

Overal waar je loopt, zie jij cadeaus voor kerst of Sinterklaas. Je kunt het maar vast in huis hebben.

8. The Holiday en andere kerstfilms 

De donkere avonden worden gevuld met romantische, dramatische, zoetsappige en meeslepende kerstfilms.

9.  ‘Sinterkerst’

Jij bent diegene die een groepsapp start, want om nu al je vrienden bij elkaar te krijgen voor Sinterklaas én kerst, dat is lastig. Daarom moet nu iedereen maar de datumprikker invullen voor een diner.

10. Bakken

Niet alleen het kerstmenu is ready, je hebt nu al gigantische drang om te bakken. Pumpkin pies en andere baksels met heel veel kaneel en kruidnagel. Dat ruikt zo lekker.

11. Warme sokken

Deze dagen lééf je in warme, gebreide sokken. Het liefst met kerstdecoratie in de vorm van sneeuwvlokjes of een rendier.

12. Haardvuur

Niks zo knus als jezelf opwarmen voor een knapperig vuurtje.

13. Rode wijn

Die witte wijn trek je pas weer uit de kast wanneer de temperaturen boven de 20 graden stijgen. Of bij de kreeftenbisque tijdens het kerstdiner.

14. De tijd vliegt voorbij

Ergens vind je het ook wel weer jammer dat alle feestdagen beginnen, juist omdat ze voorbij vliegen en dan moet je een jaar wachten. EEN JAAR!

15. Sfeer op de werkvloer

Je vindt het heerlijk dat iedereen op de werkvloer is, veel borrelt in feestkleding en de vrije dagen heb jij ook graag.

16. Witte kerst

Je hoopt zo erg dat het dit jaar gaat sneeuwen! Een witte kerst, zo wit dat het pijn doet aan jouw ogen. Dat is je diepste wens.

17. Kerstliedjes op de radio

De Top 2000 en alle andere kerstnummers staan op repeat. Je bent teleurgesteld als er een niet-kerstnummer voorbij komt.

Alleen tijdens Kerst? Inspiratie voor een heerlijke solo-Kerst

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️