Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Spiritualiteit 8 nov 2023
Leestijd: 3 minuten

Met deze winter retreats kun je 2023 goed afsluiten en 2024 goed beginnen

De winter is de ideale periode om weer wat meer naar binnen te keren en verbinding te maken met jezelf. Vanuit daar kun je de innerlijke batterij opladen, reflecteren op het jaar dat achter je ligt en plannen maken voor de toekomst. En wanneer kun je dat nou beter doen dan tijdens winter retreats?

We zetten een paar fijne opties voor je onder elkaar.

Weer verbinden met jezelf

Terwijl de winter zijn koude omhelzing om Nederland slaat, biedt deze tijd van het jaar ons een kostbaar geschenk: namelijk de kans om even stil te staan in de drukte van het moderne leven. Het is dé tijd om onze innerlijke vlam te koesteren en te reflecteren op de reis die we het afgelopen jaar hebben gemaakt.

Want wat is er nu beter dan het afsluiten van 2023 en het verwelkomen van 2024 met hernieuwde kracht en helderheid? Winter retreats bieden de perfecte gelegenheid om te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en een diepere verbinding met onszelf te vinden.

3 fijne winter retreats

Vergelijkbaar met de rust die de natuur in de winter vindt, is het tijd om te cocoonen, te mediteren bij knapperend haardvuur, en onze doelen en dromen voor het komende jaar helder te formuleren. Wedden dat jij je innerlijke kracht (weer) kunt ontdekken?

1. A Never Ending Journey

Tijdens het Reconnect retreat van A Never Ending Journey (waar we al eerder over schreven) slaap je in een boomhut in de Brabante bossen en ga je met maximaal vijftien likeminded mensen relaxen, reflecteren en nieuwe plannen maken voor het komende jaar.

Je wordt begeleid door Oscar en zal tijdens het retreat een aantal schrijfopdrachten krijgen, maar ook de gelegenheid krijgen om je gedachtes en gevoelens te delen in de groep. Uiteraard is er genoeg tijd om te genieten van de natuur en van het heerlijke (gezonde!) eten.

Er is een vijfdaagse midweek van 18 – 22 december en een driedaags weekend van 26 tot 28 januari. Voor meer informatie kijk je op de website van A Never Ending Journey.

2. Mindful Matters

Wil je vooral tot rust komen? Dat kan tijdens het Mindfulness weekend van Mindful Matters in Friesland. Op het programma staan verschillende en toegankelijke meditaties en andere laagdrempelige activiteiten om het weekend mindful te beleven.

Maar ook: gezond en puur eten, bij het haardvuur zitten, door het bos wandelen en goede gesprekken voeren. Of juist stilte als je daar even aan toe bent. Ook is er voldoende vrije tijd voor jezelf, zodat je de inzichten die op doet tijdens de meditaties en de coachingsgesprekken op je in kunt laten werken.

Tijdens het weekend serveren ze gezond eten, maar er is ook ruimte voor een glas wijn of gesprekken bij het haardvuur. Een weekendje weg met een beetje extra dus. Het mindfulness weekend van november is al vol, maar van 8 tot 10 december kun je nog boeken. Check de website van Mindful Matters voor meer info.

3. De Hoorneboeg

Een van de populairste retreat accomodaties van Nederland is De Hoorneboeg, pal aan de hei in Hilversum. Je kunt hier het hele jaar door terecht voor heel veel verschillende retreats: yogaweekenden, maar ook detoxweekenden, de ayurvedische summerschool, lifecoaching weekend en stilteretreats.

Uiteraard staan er ook in de wintermaanden weer zalige retreats op het programma. Wat dacht je van Reboot Your Life (11 december), een yogaweekend genaamd Total Stress Release (15 tot 17 december), of een driedaagse Silent Sunday Special (27 tot 29 december). Kijk voor meer informatie op de website van De Hoorneboeg.

Ik ging naar een Yoni Retreat; een 4-daagse reis door mijn vagina

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️