Kim van der Blom
Kim van der Blom Psyche 24 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Als je expres op zoek gaat naar engelengetallen, behoudt het dan nog haar betekenis?

Stel het je eens voor: je bent rustig je ding aan het doen en je kijkt op de klok. Het is 11:10, wat doe je? De meesten van ons gaan waarschijnlijk rustig door met waar ze mee bezig waren. Anderen daarentegen, waaronder ikzelf, wachten tot het precies 11:11 wordt. Deze mensen weten namelijk dat 1111 een engelengetal is.

Dat moment wil je natuurlijk niet missen, maar wanneer we onszelf forceren om te wachten op het moment, betekent het dan nog wel iets?

Wat zijn engelengetallen?

Is het niet bekend bij jou wat engelengetallen inhouden? Laat ons het even uitleggen. Engelengetallen zijn getallen die verschijnen in herhalende cijfers, denk hierbij aan 1111 of 2222. Elke keer als je zo’n getal voorbij ziet komen, dit kan ook in de vorm van vier getallen, zijn er verschillende manieren waarop je dit kan interpreteren. Het kan betekenen dat je een signaal krijgt van je spirituele gidsen om ergens op te letten of het is een teken dat er iets belangrijks gaat gebeuren.

Deze momenten zijn bedoeld om geruststellend en bevestigend te zijn. Vooral wanneer je dit op onverwachte momenten te zien krijgt. Er is nu een argument gaande over wanneer je expres wacht zodat je een engelengetal te zien krijgt. Je ontvangt dan namelijk geen spiritueel teken, maar kent zelf de betekenis toe.

Houdt het zijn betekenis of zijn het dan maar getallen?

Zie jij vaak 11:11? Dít is de betekenis achter engelengetallen

Is het slecht om engelengetallen te forceren?

We weten hoe leuk het kan zijn om af te tellen totdat je een engelengetal te zien krijgt, maar een teken door middel van engelengetallen forceren kan hun betekenis wegnemen. Het gebeurt namelijk door jouw gedachten en het is daardoor geen teken van jouw spirituele gidsen.

De astrologen geloven dat je op verschillende manieren engelengetallen kunt zien. De herhaling van groepen van drie en als je kijkt naar hoe de getallen samenhangen met je geboortehoroscoop of heersende planeet. Dit kan een belangrijke laag toevoegen bij het spotten van een één.

Als je kijkt naar engelengetal 111, wordt de één geregeerd door de zon of je telt de getallen bij elkaar op en krijgt drie, die geregeerd wordt door Jupiter. Heb je terugkerende interacties met 111, kijk dan in je geboortehoroscoop waar jouw zon en Jupiter in staat en ontdek de ware boodschap.

Vermindert het vaak zien van engelengetallen de waarde?

Zie jij meerdere keren op één dag engelengetallen, dan vraag je je vast weleens af of het echt iets betekent. Dit ligt allemaal aan jou, jij bepaalt uiteindelijk hoe je erover voelt. Werk jij bijvoorbeeld veel met cijfers, dan komen er waarschijnlijk een aantal engelengetallen langs op een dag. Als je wil dat deze getallen iets betekenen, kan je ze ook zeker als teken zien. Geloof je niet dat dit allemaal tekens zijn van je spirituele gidsen, dan is dat ook volkomen oké.

Daarnaast kan de één het zien als iets geruststellend, terwijl de ander het ziet als een waarschuwing. Er is zeker niet iets als te veel engelengetallen, maar probeer het niet te vaak te forceren. Maar onthoud dat jij uiteindelijk zelf bepaalt hoe je over de engelengetallen denkt.

Hoe weet ik of een engelengetal echt iets voor mij betekent?

Wil je je meer verdiepen in de engelengetallen en weten wat ze betekenen? Probeer dan op momenten dat je engelengetallen ziet stil te staan bij vragen als: wat voelde je toen je het zag? Wat speelt er in je leven? Waar dacht je aan toen je het getal zag? Dit kan helpen om te bepalen of het een teken is of niet.

Het ligt uiteindelijk allemaal in jouw handen. Kijk wat voor jou werkt.

Alles over de betekenis van het engelengetal 444

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️